hararet sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mhakkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben usta değilim ama naçizane bilgilerimi aktarayım.
fan iki devirli çalışıyor.(hızlı ve yavaş)
motor ısısı çok yüksek değilken fan hızı yavaş devirde çalışır. çok sıcak havalarda ve de klima devredeyken motor ısısı yükselir o zaman fan hızı ikinci kademeye geçer ve hızlı devirde döner.
arkadaşımın pejo 405 te fan rölesi bozulmuştu ve hızlı devir e geçmiyordu.
Aynı sorun sende de olabilir.

yani bu yokuşu tırmanırken hararet yapmaması gerekir. o zaman gene sanayi yolu göründü.

1. viteste çıkılıyo o derece yani. hızlı gitsen virajı dönemeden aşagı uçarsın.arka arkaya viraj var. yag 1000km önce değişti.ayrıca karşıdan rüzgarda gelmyo. arbada doluydu. ibre kırmızı cigiye dogru yaklaştı az bişey kalınca durdum.

Arkadaşım, "yağı 1000 km. önce değiştirdim, hararet ilk kırmızı çizgiye yaklaştı" demişsin. Anlattığın yol koşullarında bile aracının 103-105 dereceyi geçmemesi lazım. İbre kırmızı çizgiye değdiğinde durduğun iyi olmuş.

Bildiğim kadarıyla yüksek ısılarda fana yardımcı olarak, klima fanı da devriye giriyor.
Fan hızında problem var o zaman, ihmal etme servise yaptır. Geçmiş olsun...

Son düzenleme:
ok servise gidelim saolun..

servise git belkide termostatda sorun vardır

merhabalar. 2000 model 1,4 16v gls bir corsam var.
aracım uzun süre rolantide kaldığında veya yokuş çıkarken harareti hemen çıkıyor. 100'ü çok az geçiyor ve fan açıyor.
bu konuyu sormadığım servis kalmadı. termostatı değiştirdim. müşürü kontrol ettim. hep aynı. servislerin hepsi bunun normal olduğunu söylüyor.
bu model de bu motora sahip aracı olanlar varsa. aynı durumu yaşıyorlarmı merak diyorum.

merhabalar. 2000 model 1,4 16v gls bir corsam var.
aracım uzun süre rolantide kaldığında veya yokuş çıkarken harareti hemen çıkıyor. 100'ü çok az geçiyor ve fan açıyor.
bu konuyu sormadığım servis kalmadı. termostatı değiştirdim. müşürü kontrol ettim. hep aynı. servislerin hepsi bunun normal olduğunu söylüyor.
bu model de bu motora sahip aracı olanlar varsa. aynı durumu yaşıyorlarmı merak diyorum.

durum normal.
Opel'ler harareti sever.

Kırmızı kısıma gelmediği sürece bir problem yok.
rahat olun.

bende de aynısı var 1.4 GLS opel corsa, önceleri ben de tedirgin oluyordum ibre bir an da 90 nı geçip 100 e yaklaşınca,
evet yukarda denilen doğru opel harareti sever, yeter ki su çizgini ara sıra kontrol et.

nejat

benim arbayı 200le sürüp klimayı son ayara açınca hararet yapıyo fan açmasına ragmen. usta radyotöre bakmak lazım dedi tahmini 300 ytl istiyo...

allah akıl fikir versin :D

200 le giderken klima açılırmı yahu ... yüksek hızlarda kullanmayın diye kitapçıkta bilgisi var :D

Geri