ben hep shell'den alıyorum ama servis opetten al dedi. shell bu opellere yaramıyo dedi.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
benim motor 1.6xel.xl derken xel mi demek istedin?yoksa xl motor farklı mı?Özellikle 2003 ve sonrası Astra G kullanıcıları için:
XL motorlar açıkçası hangi benzini koyarsanız koyun pek bir arıza vermiyor ancak diğer motor tipleri malesef benzini çok seçiyor ve piz benzin boğazı tıkadığı gibi daha sonraları çok daha büyük arızalara yol açıyor.
Buna çare olarak 3 adet nacizane önerim var:
a. Belki depoda 10 YTL fazla ödersiniz ama mutlaka en yüksek oktanlıyı kullanın (gerçekten de en temizleri en yüksek oktanlıları oluyor)
b. EGR valfini iptal edebilirsiniz (bu da pis benzinin bir de kurum olarak kalmasını önleyebilir)
c. Yine XL motor harici olan arkadaşlarım lütfen 3500-4000 devir aralığından aşağı bir aralıkta vites değiştirmeyin. Sizin motorlarınız resmen devirli kullanım için düzenlenmiş durumda.
Sağlıklı günler dilerim
öncelikle geçmiş olsun, arkadaşlarım ve abimden bildiğim kadarıyla, eğer yakınsan Tunus Caddesinin ordaki Total'den alabilirsin...
yoksa Opet'lerde de iyi mazot bulunuyor..
ben kendi aracım için Çayyolu Shell'den alıorum, ama bnmki dizel diil benzinli...