Gerek - Gerenk

yahu yarın Fitobakteriyoloji sınavım var 1.000 tane latince hastalık öğrenmem gerekirken oturmuş neyi tartışıyorum :)
offf

volkanmet86, ceyceyx arkadaşlarımız bu konuya muhalefet olacağınıza daha iyi birşeyler söylemenizi beklerdim. arkadaşımız Türkçe'miz hakkında doğru bir konuya el atmış siz hala şu olur bu olur bilmem ne. bu konu hakkında ne yapılmalı Türkçe'yi daha nasıl koruyabiliriz gibi konuları tartışcağınıza Türkçe zaten yok oluyor bişey yapmaya gerek yok anlamında gereksiz boyutlara getirdiniz konuyu.

ya tamam koruyalım ona bi itirazım yok. olay ufak harf farklılıklarının dili yozlaştırdığına geldi. benim dediğim önemli olan zaten öz türkçe olmayan latin alfabesi değil dilin insanlar arasındaki iletişimi sağlayıp sağlayamaması yanlış anlaşılmasın kayıtlara da böyle geçsin :D

Dilin bozulmasına zemin hazırlayan etkenleri önemseyelimmi? yoksa saldım çayıra mevlam kayıramı diyelim.? İngilizlerin ve fransızların bu konuda nekadar milliyetçi tutumlar içersinde olduğu önceki mesajlarda belirtilmiş. Bence dilin kendi kurallarına uyularak yazışmalı ve bozulmasını engelleyemeye çalışmalıyız.:(

yahu yarın Fitobakteriyoloji sınavım var 1.000 tane latince hastalık öğrenmem gerekirken oturmuş neyi tartışıyorum :)
offf

Asıl sınav diğer tarafta hem ne kadar çalışırsan çalış kaderin neyse o olur :)

offf

ALLAH yardımcın olsun .
Zamanını boşa harcama söyleyeceklerini söylemişsin.Bundan sora elin sınavlarına yönlensin.;)

volkanmet86, ceyceyx arkadaşlarımız bu konuya muhalefet olacağınıza daha iyi birşeyler söylemenizi beklerdim. arkadaşımız Türkçe'miz hakkında doğru bir konuya el atmış siz hala şu olur bu olur bilmem ne. bu konu hakkında ne yapılmalı Türkçe'yi daha nasıl koruyabiliriz gibi konuları tartışcağınıza Türkçe zaten yok oluyor bişey yapmaya gerek yok anlamında gereksiz boyutlara getirdiniz konuyu.

bilim adamlari yillar once demisss daha niye bosa kurek cekiyosunuz yaaa anlamiyorummmmmmmmmmmm ??????

bisey yapamazsinn edemezsinnnnn bu kadarrr

ALLAH yardımcın olsun .
Zamanını boşa harcama söyleyeceklerini söylemişsin.Bundan sora elin sınavlarına yönlensin.;)

bak işte dilin canlı olduğunun kanıtı burada. bundan 50 sene sonra geliyorum geliom, sonra sora olacak. aha buraya yazıyorum. bunun adı da yozlaşma değildir. :D :D

bak işte dilin canlı olduğunun kanıtı burada. bundan 50 sene sonra geliyorum geliom, sonra sora olacak. aha buraya yazıyorum. bunun adı da yozlaşma değildir. :D :D

Son cümle hariç katılıyorum. Böyle giderse fazlası da olacak...

bilim adamlari yillar once demisss daha niye bosa kurek cekiyosunuz yaaa anlamiyorummmmmmmmmmmm ??????

bisey yapamazsinn edemezsinnnnn bu kadarrr

bilim adamları yanılmış sende dahil, azmin önünde hiçbirşey duramaz. işte senin gibi bu olaya seyirci kalan hatta bunu savunan insanlar yüzünden bu evrim daha erken olacak. birşey yapamazsın edemezsin diyeceğine ne yapmalıyım diye düşün. vatınını seven bir Türk insanına da bu yakışır. dün yetenek sizsiniz programına bir çocuk çıktı babası Türk annesi alman ama çocuk Türkçe bilmiyor. öğrenince içim cız etti yazıklar olsun böyle Türk'e dedim. aynı şekilde jürilerde şaşkınlığını gizleyemediler ve babaya Türkçe öğretme konusunda tepki gösterdiler. işte böyle duyarlı vatandaşlara ihtiyacımız var sizin gibi zaten dil elden gidiyor birşeyler yapmak boşa diyen insanlara değil.

Şimdi taşı tam gediğine koydunuz. Dil sürçmesi olduğu gibi parmak sürçmesi oluyor . Hata söylemde düşüncede değil yazılanı kontrol etmemekten kayanaklanmıştır. :(

Geri