Gerek - Gerenk

bilim adamlari yillar once demisss daha niye bosa kurek cekiyosunuz yaaa anlamiyorummmmmmmmmmmm ??????

bisey yapamazsinn edemezsinnnnn bu kadarrr

Bilim adamları da 2012'de hatta mayalar bile dedi dünyanın sonu gelecek diye.
Hadi o zaman 2 senemiz kaldı toplanın yiyip içip pisleyelim.
Esasında ben bir şey söyleyeyim mi bilim adamları diyor ki Dizel araç kullanmayın hatta yüksek güce sahip olanları doğayı daha çabuk kirletiyor diye. Madem çok inanıyorsun... noktaları sen doldurursun :)

bilim adamları yanılmış sende dahil, azmin önünde hiçbirşey duramaz. işte senin gibi bu olaya seyirci kalan hatta bunu savunan insanlar yüzünden bu evrim daha erken olacak. birşey yapamazsın edemezsin diyeceğine ne yapmalıyım diye düşün. vatınını seven bir Türk insanına da bu yakışır. dün yetenek sizsiniz programına bir çocuk çıktı babası Türk annesi alman ama çocuk Türkçe bilmiyor. öğrenince içim cız etti yazıklar olsun böyle Türk'e dedim. aynı şekilde jürilerde şaşkınlığını gizleyemediler ve babaya Türkçe öğretme konusunda tepki gösterdiler. işte böyle duyarlı vatandaşlara ihtiyacımız var sizin gibi zaten dil elden gidiyor birşeyler yapmak boşa diyen insanlara değil.

Hop bunu bende izledim. Hatta hülya avşar kızını kaktırmaya çalıştı çocuğa :D adamın açıklaması daha acıydı zaman bulamıyorum pek evde değilim diye.

Son düzenleme:
Hop bunu bende izledim. Hatta hülya avşar kızını kaktırmaya çalıştı çocuğa :D adamın açıklaması daha açıydı zaman bulamıyorum pek evde değilim diye.

çocuğu yapmaya zaman bulmuş ama. dünyaya getirmek önemli değil onu eğitmek vatanına milletine saygılı olmayı öğretmek gerekir. dilini bile öğretmediği ülkesine çocuğu meşhur olsun diye getiriyor bide. dünyanın en uç noktalarında bile Türk kolejleri kurulup kültürümüz oralara kadar taşınıyor. adam evindeki çocuğuna bile kendi dilini öğretmekten aciz.

Şimdi taşı tam gediğine koydunuz. Dil sürçmesi olduğu gibi parmak sürçmesi oluyor . Hata söylemde düşüncede değil yazılanı kontrol etmemekten kayanaklanmıştır. :(

Burda bir taş ve gedik göremedim ben. Dil sürçmesi kabul, parmak sürçmesi de kabul. Ama bu sürçme, öylesine bir hal almış ki, yanlış yazmadan edemiyor. Bu nasıl iş?

Hem evden çıkarken bile elli kere ayna karşısına geçip kıyafetimize bakıyoruz, kontrol ediyoruz da neden dilimiz için kontrolü bir kenara itiyoruz? İletiyi göndermeden önce bir önizleme yapmak kaç saniyeyi alır?

hangi bilim adamlari??? bunu dedi???? 2 senemiz kaldiysaa ben evi mulku satip gezeyim veya bi gun toplanalim icelimm :)))

hulya awsar berlin in berlin film mimi??

ßitanééémmm... 8.5 şiDDétinDé özLéniyoRsunn .. (:
iqReNc eSpRi Yapıp HaywaN qßi qüLen qeNcLiq x)
€qer Sevqin HeveSSe Sevme ßeni Arkada$!..
Hêr Geçên Gùn ßirâz Daha Kân Kâybêdiyør HâyaLLêrim...
ваиа daЯвє атаиı вєи наЯвє ѕокаЯıм !!
Pepheim,ßitHaNm

Birde işin bu boyutu var arkadaşlar.Facebook'u açıyorum.Karşıma gelen cümleler bunlar.İnsanoğlunun birisi bu cümleleri yazıyor , ve bazı arkadaşlarımda bunları her saat başı paylaşıyor. Yazan kişi hiç üşenmeden B yerine ß yazıyor, yada 'Я,є' yazıyor.Nedenini hep düşünüyorum.Düzgünce ve kolayca yazmak varken k'ler neden 'q' ,Bebeğim kelimesi neden uzatılarak PepHeeiM olarak yazılıyor.Sanırım bütün bunları ezik karakterlerinden dolayı böyle yazıyorlar

Birde işin bu boyutu var arkadaşlar.Facebook'u açıyorum.Karşıma gelen cümleler bunlar.İnsanoğlunun birisi bu cümleleri yazıyor , ve bazı arkadaşlarımda bunları her saat başı paylaşıyor. Yazan kişi hiç üşenmeden B yerine ß yazıyor, yada 'Я,є' yazıyor.Nedenini hep düşünüyorum.Düzgünce ve kolayca yazmak varken k'ler neden 'q' ,Bebeğim kelimesi neden uzatılarak PepHeeiM olarak yazılıyor.Sanırım bütün bunları ezik karakterlerinden dolayı böyle yazıyorlar

Aaaaaa! Olur mu hiç öyle şey?

Ne demek ezik karakter? Asıl ezik olanlar bizleriz. Sıradan, dile sahip çıkma gibi dedemin yılından kalma şeylerle uğraşan, herkesle bir olan insanlarız işte...

Oysa onlar öyle mi? Ne kadar büyük insanlar onlar! Dilin içine yabancı sözcük soktun mu, dilin içine ettin mi senden büyük yok. Senden farklı yok! Herkes deni parmakla gösterir. Toplumda yücelirsin. Hani ne kadar ekmek o kadar köfte var ya, bu da, ne kadar bozma o kadar yücelme...

Yani kusura bakma da iletini okuyunca "oha falan oldum yani"...

bugün "<3" karakterini öğrendim kalp aşk felan demekmiş :). Bende diyorum 3 büyükse ne oluyor acaba

Kültür doldum taşım :D

ne ezik karakteri ya komikleşiyorsunuz :D yukarıdaki verdiğin örnekte "yozlaştırılan" bizim dilimiz değil türkçe değil latin alfabesidir. farkın bi farkına varsanız artık....

Aaaaaa! Olur mu hiç öyle şey?

Ne demek ezik karakter? Asıl ezik olanlar bizleriz. Sıradan, dile sahip çıkma gibi dedemin yılından kalma şeylerle uğraşan, herkesle bir olan insanlarız işte...

Oysa onlar öyle mi? Ne kadar büyük insanlar onlar! Dilin içine yabancı sözcük soktun mu, dilin içine ettin mi senden büyük yok. Senden farklı yok! Herkes deni parmakla gösterir. Toplumda yücelirsin. Hani ne kadar ekmek o kadar köfte var ya, bu da, ne kadar bozma o kadar yücelme...

Yani kusura bakma da iletini okuyunca "oha falan oldum yani"...
Deni'de Görüldüğü gibi işlenlen hatalar , mecazen yazılmış gibi algılansa bile değil .Sizin'ki de parmak sürçmesine daha uygun .S ve d harleri yan,yana dizilmiş. Eğer cımbızlama yapılacak olursa benzer hatalar ile karşılaşmamak mümkün değildir. Kontrol'da küçümsenemez fakat yerinde kullanılmayan harfleri kullanmayıp dili bozmak kabullenilemez .Bu konuda düşüncelerimiz ayni .Hatalar zaten istem dışı geliştiği için hata olarak kabul edilmiş. ;)

Son düzenleme:
konu felsefi bir boyuta yelken açtı, hadi bakalım hayırlısı :)

Geri