Genel Bakim ucreti

Şukur daha hıcbir bakımımı serviste yapmadım :) ...
Youtube de her turlu sarf malzemesinin değişim videosu mevcut , yapamadıgım yerlerde açıp izliyorum ;)
evet hertürlü video youtubede var bazan bulamadığımda youtubeye yazacağım cümleyi çeviricide almanca yada ingizceye çevirip öyle aratıyorum değişik videolar çıkıyor anlatanlar en ince detayına bile dikkat çekerek anlatıyor

birde usta diye geçinen adamların bi havaları var sanki arabayı yeni icat ediyo bi şey sorsan yarım yamalak havalı cevaplar
parca değişim ustaları
tabiki super ustalar var aldığı parayı sonuna kadar hakedenler ama maalesef 15 yıldır bulunduğum ilde denk gelmedi. pardon hakkını yemiyim opel servisindeki motor ustası hariç. pahalı diye gitmemiştim ama aracı aldıktan sonra 3 yıl gezmediğim tamirci kalmadı hiçbiride arızalarımı halledemedi arabadan nefretlik gelmişti borcu daha devam ettiğinden satamamıştım
biarkadaşımın ısrarıyla sonunda gittim olay buymuş bütün moturla alakalı sorunlarımı tek seferde halletmiş allah razı olsun kendisinden.
arızalarım da su eksiltme araba çekişi düşük sabah ilk çalışmada stop etme birde direksiyon hidroliği eksiliyor bu kadar

Son düzenleme:
corsa d bakım

Bakım işlemi için yetkili servise gittim 780 TL fiyat çektiler. Yuh dedim çıktım servisten işyerine gelince internetten araştırma yaptım. Ben biraz bakım konusunda orjinalciyim ve en uygun aşağıdaki fiyatları buldum. Siparişi perşembe sabahı verdim cuma günü elime ulaştı. kapıda ödemesini yaptım. kargoya bedavaydı para ödemedim. Cumartesi günü de maslak sanayiye götürdüm 25 TL'ye hepsini taktırdım. Hem hepsi orjinal bandrollü ürünler hem de hangi parçaların değiştiğini gözümle gördüm. 30 dakikada işim bitti. kafam rahat. Motor yağıda 2015 üretimi.

parçaları aldığım site :
https://oparca.com/opel-corsa-d-1.4-z14xep-periyodik-bakim-seti

GM buji (4 Adet) - 28 TL
GM hava filtresi - 35 TL
GM motor yağı 10/40 4 lt - 44 TL
GM polen filtresi - 49 TL
GM Tapa pulu - 0.77 TL
GM yağ filtresi 28 TL

Bakım işlemi için yetkili servise gittim 780 TL fiyat çektiler. Yuh dedim çıktım servisten işyerine gelince internetten araştırma yaptım. Ben biraz bakım konusunda orjinalciyim ve en uygun aşağıdaki fiyatları buldum. Siparişi perşembe sabahı verdim cuma günü elime ulaştı. kapıda ödemesini yaptım. kargoya bedavaydı para ödemedim. Cumartesi günü de maslak sanayiye götürdüm 25 TL'ye hepsini taktırdım. Hem hepsi orjinal bandrollü ürünler hem de hangi parçaların değiştiğini gözümle gördüm. 30 dakikada işim bitti. kafam rahat. Motor yağıda 2015 üretimi.

parçaları aldığım site :

GM buji (4 Adet) - 28 TL
GM hava filtresi - 35 TL
GM Tapa pulu - 0.77 TL
GM yağ filtresi 28 TL

Fiyat biraz pahalı sitenin. Ayrıca şu yağ 10/40 olmayaydı iyiydi. 10/40 yağ bence corsa ları çok yoruyor. Önceki yağım 10-40 tı. Şuan 5-30 var. Araba inanılmaz rahatladı. Bir sonra ki bakımda 0-40 düşünüyorum.

parçaları aldığım site :

GM buji (4 Adet) - 28 TL
GM hava filtresi - 35 TL
GM Tapa pulu - 0.77 TL
GM yağ filtresi 28 TL

Arkadasin dediği gibi hem GM yağ birde üstüne 10 /40 yeni nesil araçlara o tür yağ kalin gelir. Ayrıca 4 buji yi 28 tl nasil aldiniz hayret ettim ben geçen sene 70 tl almistim parçacidan ruhsati verip:confused:

Arkadasin dediği gibi hem GM yağ birde üstüne 10 /40 yeni nesil araçlara o tür yağ kalin gelir. Ayrıca 4 buji yi 28 tl nasil aldiniz hayret ettim ben geçen sene 70 tl almistim parçacidan ruhsati verip:confused:

Buji fiyatı gerçekten uygun. Fakat sizde çok vermişsiniz. Gerçi bir yılda fiyat belki düşmüştür. Ben geçtiğimiz günlerde GM bujilere 39TL vermiştim.

bayramdan Önce 50 bin km bakımımı yapacağım nasipse , birkaç siteden fiyat araştırması yaptım en hesaplısı ;
11TL Wunder Polen Filtresi
12TL Wunder Hava Filtresi
17TL GM Yağ filtresi
47TL GM 5-30 Dexos2 Yağ
32TL 4 Adet Bosch Buji
77TL TRW Ön Fren Balataları (Bu biraz pahalı geldiği için 35TL ye RIW marka alacağım)

Site ile hiçbir bağlantım yoktur hepsi opel. com
İşçilik tamamen bana ait :)

bayramdan Önce 50 bin km bakımımı yapacağım nasipse , birkaç siteden fiyat araştırması yaptım en hesaplısı ;
11TL Wunder Polen Filtresi
12TL Wunder Hava Filtresi
17TL GM Yağ filtresi
47TL GM 5-30 Dexos2 Yağ
32TL 4 Adet Bosch Buji
77TL TRW Ön Fren Balataları (Bu biraz pahalı geldiği için 35TL ye RIW marka alacağım)

Site ile hiçbir bağlantım yoktur hepsi opel. com
İşçilik tamamen bana ait :)

Trw den sahsma bence kullanıcı yorumları çok iyi. İlede zamani gelince direk bunu kullanicam. Sessizlik ve yumusak balataymis

Buji fiyatı gerçekten uygun. Fakat sizde çok vermişsiniz. Gerçi bir yılda fiyat belki düşmüştür. Ben geçtiğimiz günlerde GM bujilere 39TL vermiştim.

Valla ne biliyim hatta yuh demistim adama. Acaba çift tirnak takılır mi ki performans arttirmak için ? Veya Platinum buji fln ?

Trw den sahsma bence kullanıcı yorumları çok iyi. İlede zamani gelince direk bunu kullanicam. Sessizlik ve yumusak balataymis
TRW nin orjinalden daha iyi oldugunu biliyorum fakat pahali geldi bana , gerci orjinalden daha uzun omurlu oldugunu duymustum , eger oyleyse ben orj. ile 50 bin km yaptim TRW ile 80 bin km yaparim heralde , eger oyle olursa tabikide karli olabilir , 30 tl lik balatalari gorunce 77 tl cok geldi.

Geri