Genel Bakim ucreti

ckaracaev

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar
LPG ayari-filtresi degisimi
4 kg yag degisimi
Hava filtresi degisimi
Yag filtresi degisimi
Polen filtresi degisimi

Hepsine toplam 230 TL verdim fazla mi sizce?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kullanılan yağın markası ne ?

Castrol 10/40

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yağ sanırım ortalama 100 TL eder. İşte gerisi de diğer işler.

10/40 yağ 60 tl
hava filtresi yan sanayi 10 -15 tl arası
yağ filtresi 10 tl
polen filtresi 15 tl
lpg filtresi ortalama 50 tl ayarıda 40 desek
bu listeye göre max parça fiyatı 190 tl
40 tl'de işçilik almışda aynı yere yaptırdıysanız lpg ayarını 40 tl ayar parası vermezdim...

Yetkili servisimi seviyorum ;)

Bugün bakım yaptırdım
GM yağ 60
Hava filtresi-Yağ filtresi-Benzin filtresi 40 (Hangine kaç yazdı hatırlamıyorum)
İşçilik 50 (Sadece bunları takmak olarak düşünülmesin, bi sürü yeri kontrol ettirdim)
Gaz ayarı 10
160
Poleni kendim değiştirmiştim.
Gaz filtrelerini de 30 e gazcıya değiştirttim.

Sizin fiyat normal bence, yağınızı da Castrol koyduysa aynıya gelir.

aracı aldığımda arkadaş tavsiyesiyle tanıdığı motorcuya yağ değişimine gitmiştim yağla beraber yağ ve hava filtrsinide değişmişlerdi 215 lira bu dediğim 2010 yılında oldu değişim zamanı tekrar geldiğinde araştırdım adam benden tam 2 katı para almış yağ 5w30 mobildi.adam beni sağlam gagalamış
daha sonrada bi kaç değişik ustalardan darbe yiyince kendi yapabileceğim gözümün kestiği şeyleri kendim yapıyorum artık
özellikle en kolayı yağ değişimi.intertten opelin yedek parça sitelerinden yağ filtre vs.temin ediyorum.3-5 bira alıp arabayı müsait bi yere çekip hepsini kendim hallediyorum.şu anda bile netten sipariş verdim mobil1 esp5w30 yag filtre ve hava filtresi ve buji 140 liraya temin ettim
bunları başka bir yerde yaptırmaya kalksam hem malzemeden kar hem işçilik yapıştır geç olayı böyle kafam çook rahat

Gm 10-40 yag 30-40 TL aralıgında internette.
Yan sanayi hava filtresi Mette6-8 TL
Yan sanayi hava filtresi 6-10 TL
Bosh yag fıltresı 15TL
LPG filtresi 25 TL hatta içi degişen modellerden ise 5 TL den pahalı olmaması lazım.
LPG ayar kabloları da 50 TL diye biliyorum , daha ucuzda olabilir.
İşçiligini KENDİNİZİN yapması zevki , paha biçilemez... :)

Şukur daha hıcbir bakımımı serviste yapmadım :) ...
Youtube de her turlu sarf malzemesinin değişim videosu mevcut , yapamadıgım yerlerde açıp izliyorum ;)

Geri