Geely Echo 1.3 Comfort

darkmoon kardeş arabalar çok güzelde ben bunları kapı önünde dursun diye almayacagım hem benim petrol kuyum yok , petrol şubem yok , en önemlisi ben TÜRKİYE gibi vergi adı altında haraç kesilen bir ülkede yaşıyorum benzin 4,30 lpg 2,30 olmuşken ben bunlara binmem için en az 2.000 lira maaşım olması lazım ki oda yok. bildiğiniz alternatif bir yakıt varsa söyleyin allah rızası için bu Chrysler hoşuma gitti alayım bari ....

murat kardeşim bende yazımda dedim zaten dikkat ettiysen arkadaş saab örneğini verince bende dedimki ben arkadaşın pek bu tip araçları tercih ediceğini düşünmediğimden bu tip arabaları bir önceki sayfada alınabilicek arabalar listesine bile koymadım dedim yoksa o tip bir şey düşünse bunlarda var dedim ve sıraladım yani almıycağını zaten biliyordum sadece o fiyatlarada çok sağlam araçlar olduğunu göstermek için listeledim..

ama şunuda belirtiyim servisine yedek parçasına bir şey demem ama vergileri o kadar abartılıcak rakamlar değil neticede ordaki araçların hepsinin yaşı 12 den yüksek ayrıca kaskodan bir kağıt alıp maliyeye bir alt dilimden indirim için başvurursan vericeğin vergi çok çok daha düşüyor..

yani örnek 2.0 alsan yıllık 346 tl ödersin yani 6 aylık 170 tl gibi bir şey ödersin.. 2.5 ordaki chrsylerı alsan 261 tl ödersin 6 aylık.. yıllık 523 tl ödersin chrsler gibi bir araba için çokmu o dolulukda o motorda bir araç 2-3 yaşında almaya kalksan 2.900 tl vergi ödersin yıllık..

saab'da güzelmiş alternatif bir yakıt bulduysanız allah rızası için söyleyin gece gündüz size dua ederim

Lpg :) lpg yi takdınmı hiç öyle düşündüğün gibi fazla yakmıyor lpg zaten motor büyüdükçe çok daha faydalı ve ekonomik oluyor..

vergiden kastım yakıta uygulanan vergi :D

anladım muratcım :ozur: Gönlünden ne geçiyorsa hayırlısı o olsun. :good:
allah razı olsun cümlemizin, bu cng sistemlerini araştırdım biraz almanyadan getirtebilirsem ev tipi dolum tesisi getirtecegim o zaman 3000 cc arabaya bile gönül rahatlıgıyla binerim :D

cng yi bende sormuşdum ama tüpü çok büyükmüş ve ağırmış onu getirticeğine oil kit getirt

cng yi bende sormuşdum ama tüpü çok büyükmüş ve ağırmış onu getirticeğine oil kit getirt
zaten ondan büyük motorlu araba alacagım yani agırlık önemli olmasın diye en ufak depo 65 kilo ( boş hali). oil kit nedir ????

normal yemeklik yağı arabada çalıştırıyor tabi aracın dizel olucak bilhassa eski nesil yeni common rail euro4 veya euro5 motorlarda olmaz.

normal yemeklik yağı arabada çalıştırıyor tabi aracın dizel olucak bilhassa eski nesil yeni common rail euro4 veya euro5 motorlarda olmaz.
bu yag kullanılmış yani kızartmada kalan kullanılan yagmı olması lazım bide türkiyede bunu kullanan var mı ??

yok normal bimden ayçiçek soya kanola yağı alıyorsun illa kullanılmış yağ olmasına gerek yok. evet var kullanan bir tanıdığım

peki bu kitlerin fiyatı ne civarda bide bu tanıdıgınızdan geniş bilgi alma imkanım varmı ?? ne kadara mal olmuş filan ??
internette biraz araştırdım ama pek bilği bulamadım buldugum tek şey içine karıştırılan dizel oranı :D

Geri