Gaz Kelebeği ve EGR yi temizletmek sorun çıkartırmı???

Bob Marley

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracım çekişten düştü, eskisi gibi değil (LPG li)...

Bunları durduk yere temizletsem, yani bir arıza v.s. olmadan durduk yere sorun çıkartırmı????:):):)

Servisten akaryakıt aldığın yeri değiştir, temiz değil demişlerdi, çıkan bujilere dayanarak...

hiç birşey olmaz, aksine aracının çekişi artar daha düzenli çalışır.

hocam araba tüplü egryi temizletmenin anlamı yok...

hocam araba tüplü egryi temizletmenin anlamı yok...

Benim aracımda LPG li EGR temizliğinden sonra en azından ilk geçişlerde silkeleme sorunu azaldı.

aynen abi ve bence EGR yi iptal ettirirseniz hem daha az yakarsiniz hemde performansiniz artar.

EGR iptali nasıl yapılır. Daha doğrusu EGR iptali halinde + ve - leri neler olur. Az yakarsınız demişsiniz. Bu tasarruf sadece benzinde mi yoksa Lpgde de oynama olur mu? G kasalarda da EGR iptali söz konusu mu?

Arka arkaya baya soru oldu ama:)

Bilgilendirirseniz sevinirim.

Benim aracımda LPG li EGR temizliğinden sonra en azından ilk geçişlerde silkeleme sorunu azaldı.

EGR iptali nasıl yapılır. Daha doğrusu EGR iptali halinde + ve - leri neler olur. Az yakarsınız demişsiniz. Bu tasarruf sadece benzinde mi yoksa Lpgde de oynama olur mu? G kasalarda da EGR iptali söz konusu mu?

Arka arkaya baya soru oldu ama:)

Bilgilendirirseniz sevinirim.

hocam eger aracınızın tüpe geçişlerde silkeleme sorunu varsa sıkıntı enjektörlerde ve gaz filterisndedir egr yle ilgisi yoktur.. egr yi iptal konusunda da araç yakıt tasarrufu sağlamaz tam aksine az da olsa daha çok yakar egr iptali için bi devre kullanıyolar sanırım

hocam eger aracınızın tüpe geçişlerde silkeleme sorunu varsa sıkıntı enjektörlerde ve gaz filterisndedir egr yle ilgisi yoktur.. egr yi iptal konusunda da araç yakıt tasarrufu sağlamaz tam aksine az da olsa daha çok yakar egr iptali için bi devre kullanıyolar sanırım

Yorumunuz için teşekkürler. Peki saydığınız parçaların değişmesi mi lazım yoksa farklı bir işlem mi gerekiyor?

Gaz filtresi ve enjektörler LPG sistemindekilerden mi bahsediyorsunuz?
Eğer öyleyse zaten hepsi yeni; LPG 3.000 km önce takıldı araca.

evet hocam lpg dekilerden bahsediyorum bence bi gaz ayarı ve kontrollerini yaptırın derim... aracı tüpte kullanırken bi tekleme yapıyor mu acaba az da olsa?

evet hocam lpg dekilerden bahsediyorum bence bi gaz ayarı ve kontrollerini yaptırın derim... aracı tüpte kullanırken bi tekleme yapıyor mu acaba az da olsa?

Soğuk havalarda azda olsa yapıyor? Ara sıra da abartıyor.Mesela bugün 120- 140 arası 10-15 dk. sürüşün ardından ayağımı debriyaja attığım anda araç tamamen stop etti anlayamadım.

enjektörler ve gaz filtresini kesinlikle kontrol ettirin hocam regülatörün yanında ki hortumların kelepçelerini de baktırın tekleme sonucu herhangi bir gevseme olup olmadıgına...

Geri