Garip motor sesi?!?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ogun06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ogun06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracımın motor sesi özellikle soğukken ve düşük devirlerde tıpkı dizel araçların motor sesine benziyor. Bunun nedeni ne olabilir? motor soğutma suyuna basınç kaçırıyor, silindir kapak contasının değişmesi gerek, acaba bu yüzden mi dizel gibi çalışıyor?

çatlak manifold veya krank devir sensörü de yapabilir.

+ kendin diyorsun conta kaçırıyor yağın durumuna baktınmı?

çatlak manifold veya krank devir sensörü de yapabilir.

manifold çatlaması elbet ses yapacak ama sadece soğukken değil ;)
bir sensör nasıl olurda ses yapabilir? açıklar mısınız?

öncelikle motorunuza hangi yağı koyuyorsunuz. kış şartları dolayısı ile başlarda yani motor ısınana kadar tam yağlama yapılamayabilir kalın yağ kullanıyorsanız.

manifold çatlaması elbet ses yapacak ama sadece soğukken değil ;)
bir sensör nasıl olurda ses yapabilir? açıklar mısınız?

öncelikle motorunuza hangi yağı koyuyorsunuz. kış şartları dolayısı ile başlarda yani motor ısınana kadar tam yağlama yapılamayabilir kalın yağ kullanıyorsanız.

eksoz manifoldu motor soğukken ses yapar çatlaksa ısınınca genleşmeden çatlak kapanır ses kesilir veya hissedimeyecek kadar azalır,
sensör sesi olayını bende merak ettim şimdi.:confused:

yağ ile alakalı bi durum gibi duruyo fincanları doldurana kadar bu ses geliyo ısınınca yağ gerekli inceliğe geldiğinde ses kesilir,

ancak bu motor suyuna basınç kaçırma olayı basitsenmeyecek bi durum,eksilen suyu pistona verirse masraf çoğalır biran önce olur yoluna gidin..

yüksek devirde de dıızzzt ( :D ) diye bi ses geliyo. ustanın dediğine göre egzozdan geliyo. Bu ses de manifold dan olurmu? bir de manifoldun civataları gevşemiş olabilirmi?

Manifolt saplamaları kolay kolay gevşemez, sadece soğutma borusunun geçen taraftakiler, kırılmaya meyillidir, dikkatli olmak lazım.

contadan olur bence.çünkü aynı sorun 4 ay kadar oncesınde benim aracımda da vardı conta değişti sorun çözüldü:)

manifold,manifold contası,fincanlar yapabilirmiş aynı sıkıntı çoğumuzda var 15 sn sonra kesiliyor eğer 1 dk dan fazla sürüyorsa bence fincanlardır.

arkadaşlar aracımın silindir kapak contası değişti. yağ değişimi yapıldı. ayrıca manifold çatlakmış onu da kaynattırdım. Yüksek devirlerde gelen zırıltı kesildi. Zannediyorum bu ses manifolddan geliyodu. Ancak motor sesi hala dizel gibi (hatta daha beter). Ve bu ses motor ısınınca da kesilmiyor. Ustaya sordum fincanlarda sıkıntı varmı diye yok dedi. Acaba usta salladımı yoksa aracımda başka bi sıkıntımı var? nasıl düzelebilir bu motor sesi?

Geri