frenler bazen ses yapıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaleee17
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
opelin kronik sorunu demek burda yalnis olur sonucta tüm araba firmalarin kullandigi markalari kullaniyor ATE LUKAS gibi markalar...
kendi üretmiyor..ve bu markalari hemen hemen tüm araba markalari kullaniyor..
sesin gelmesi sebepleri;
ya balata veya disklerin yüzeyi tozlu(bu ülkemizin tozlu olmasinda kanyaklaniyor).veya diskler bitmistir(olmasi gerekne ölcümün altindadir,kenarlari capaklidir. üzerindeki pislik ve pastan bir anlik ötmede normaldir bu arada...arti fren balatlari yuvasi tozlu veya paslidir.fren zilindirleri toz veya pislikten takili kaliyor olabilir.veya yeni frenler disklere tam oturmuyor yani disklerin yüzeyi düz degildir,pürüzlüdür...
Fenlerde bakim ister hali ile (temizlik)

merhabalar
Bursadan yazıyorum.Haziran 2010 tarihinde opel astra classic hb aldım ve bundan 2 ay önceye kadar problem yoktu.Ancak kış geldi ve yağmurlar başladı benim aracın frenleri düdük ötmeye başladı.Özellikle yağmurlu havalarda bu ses sürekli hale geldi.Servise götürdüm diski zımparaladık artık gelmez dediler.3 gün sonra ıslık çalmaya devam etti frenler.Problem nedir?ve servis neden balataları değiştirmiyor?

Kronik sorun kronik kronik kronik başka da bişey değil.
Lanet olası arabaların var işte kronik sorunu.

Yerli arabalarda vallahi bu kadar sorun yok tek dertleri kışın biraz zor çalışıyor veya hiç çalışmıyor :D
Bi broadway haala tutuluyorsa vardır sebebi (biraz konfor ve de çorum kaloriferi olsa bugün alır binerim valla)

Geri