fren sorunu...

bu yazılanlardan anladığım kadarıyla bir çoğumuzda durum aynı :D asfalt zeminin durumu yukarıda bir arkadaşımızın dediği gibi çok önemli,aslında denemesini herkesin yapıp buraya yazması daha sağlıklı bir durum olur,o kadar hızda araca hiç bir şey olmaz sonuçta :D

abs fren pedalını geri atar buzlu karlı havalarda kaymayı önlemek amaçlıdır..

bende de aynısı oluyor problem mi desem sorun mu desem :D neyse artık ondan..

Bu yaşıma kadar sadece bir kere aracımı çarptım. Yaptığım kazaya değil ben, gargalar bile gülmüştür. Yoğun trafikte 20-25 km hızla giderken önümde duran araca arkadan çarptım. ABS'li araçların bir algılama süresi var. Kısa mesafede yapılan ani freni algılayıp tepki verene kadar iş işten geçebiliyor. Yani kısa mesafelerde, özellikle yoğun trafikte daha dikkatli olmakta fayda var. Buna mukabil şehir dışında sola dönmek için yolun ortasında durup karşı şeritin boşalmasını bekleyen bir araç sürücüsünün fikrini değiştirip ani bir hareketle sağa dönmeye çalışırkan önüme kırması neticesi beni kazadan kurtaran da ABS idi. Yani ne ABS'li ne de ABS'siz yaşam olmuyor. Bence her araçda ABS olmalı.

savaş abiye sonuna kadar katılıyorum. senin problemini yanlız fren hidroliği yapmaz kardeş. tamam fren hidroliği belli aralıklarla değişmesi lazım kullandığımız belli cihazlar var hidroliğin ömrünü doldurup doldurmadığına bakıyoruz senin sorunun büyük ihtimalle lastikler sert lastik asfaltı tutamaz ve abs erken devreye girer ve durma mesafeni uzatır eğer araçında abs olmasa aracın kayar ve gider biryere vurursun.

abs fren pedalını geri atar buzlu karlı havalarda kaymayı önlemek amaçlıdır..

bende de aynısı oluyor problem mi desem sorun mu desem :D neyse artık ondan..

kaygan yolda özellikle buzlu yollarda abs fren mesafesini arttırır. ilk çıkan absler düğme ile kapanabiliyordu bu yüzden. sonradan kaldırdılar.

lastikler yaklaşık 3 yıllık,diş mesafesinde aşınma yok yinede sertleşmişmidir acaba? buradan bir kaç sonuç çıkıyor : 1- lastik olabilir artı asfaltın durumu 2- yağ belki olabilir.

abs demek arac daha kısa mesafede duracak demek degil buraya dikkat etmek lazım abs aracın savrulmasını onleyen bir sistem

Geri