Fren Pedalındaki titreme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ihsangtr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ihsangtr

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bugün çok dik bir yokuştan inerken frene bastığımda sanki arabanın altını sürterkenki çıkan sesle beraber pedaldanda bir sürtünmeye kaynaklı titreme gibi birşey hissettim neden olabilir acaba?:confused:

Arkadaşlar bugün çok dik bir yokuştan inerken frene bastığımda sanki arabanın altını sürterkenki çıkan sesle beraber pedaldanda bir sürtünmeye kaynaklı titreme gibi birşey hissettim neden olabilir acaba?:confused:

sürtünme kaynaklı titreme nasıl bişeydir anlayamadım ama fren pedalı titremesi fren diskinin eğri olmasındandır..

sürtünme kaynaklı titreme nasıl bişeydir anlayamadım ama fren pedalı titremesi fren diskinin eğri olmasındandır..

ama o zaman normal yolda da yapması gerekmiyor mu? fakat sadece dik bir yokuştan inerken oldu.

Lastikler kızaklandıysa.Aşağıdaki olaydır.
İngilizce
Anti-lock Braking System ifadelerinin kısa yazım biçimidir. Kilitlenmeyen fren sistemi anlamına gelir.
İşte ona ABS diyorlar.

Sadece dik yokuşta yapıyorsa yada ani frenlerde balata-diskler bitmiş olabilir.

Son düzenleme:
araba henüz 12000 de ve bir an için titreme yaptı o da en yokuşun en dik yerindeydi belkide altıda sürtmüş olabilir diye düşünüyorm ama o zaman fren pedalına neden etki etsin ???

Son düzenleme:
12 binde diskler kolay kolay deforme olmaz..

siz ilk defa ABS li bir otomobil kullanıyor olmayasınız:)

titreme dediğiniz fren basıncının sistem tarafından azaltıldığı an olmasın...

ahahahah....:D Yau, biri şu milleti bilinçlendirsin artık. Şahsen aynı durumu yaşamış biri olaraktan halkımızı korkutmanın manası yok :)

abs ye hoşgeldin

hocam arabamı ilk aldığımda benimde öyle bir sorunum oldu sonra dikkat ettim sürekli pedalda bı titreme var servise götürdüm,arka sağ fren merkezi dağılmiş bir halde elime verdiler...Uzun yola filan çıkıyorsan kesinlikle göster.şehir içi neyse de uzun yollarda yüksek hızda hayati tehlike doğabilir...

Nedenine gelince el frenını tam indirmeden haraket etme ve sert,ani fren yapmış olmanız bu duruma sebeb olabilir.

Tabi arkadaşların dediği gibi abs yi de tanımak lazım:)

--------alp gürsoy-------

Son düzenleme:
ahahahah....:D Yau, biri şu milleti bilinçlendirsin artık. Şahsen aynı durumu yaşamış biri olaraktan halkımızı korkutmanın manası yok :)

arkadaşım abs titremesinin ne olduğunu biliyorum da benim bahsettiğim şey çok daha farklı da anlatamadım sanki böyle pedalın altında taş varmış da onu eziyormuşsun gibi oldu abs titremesinden farklı.

Geri