Farlarinizdan Memnun Musunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aquin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
byoguz' Alıntı:
walla bende xenon taktırıcam bu aralar gecen sis ampullerini değiştirdim beyaz yaptın ampuller 2 gun calıştı 3.gün bir baktım 1 i yanmıyor ne iş dedim hala öyle duruyor 15 ytl vermitim.. ama bundan sonra aracıma ucuz ürün takmammmmmm

dostum ampulleri takarken ampulün cam kısmına dokunduysan, o yüzden bu kadar çabuk patlamıştır muhtemelen.

Memnun değilim üzerindeki ampülleri kalitelisi ile değiştirmeyi düşünüyorum . Bir ara formda görmüştüm ona göre bir şey uygularım.:kop:

sismik' Alıntı:
istanbul aluçlar otodan aldım farları. msn de irtbat kurup istedim. (aluclarotomotiv@hotmail.com)
bir orjinaller vardı onlar 130 ytl , 150 ytl civarı bide depo marka taiwan malı vardı ben depo marka olanı aldım tanesi 80 ytl ye. 8 ytl de kargo parası verdim bursa için.
eskiye göre % 80 lere kadar daha iyi görüyorum . son araçların şeffaf farları gibi aydınlatıyor.

tabi bide 2 adet osram silverstar ampül alırsan. gece görüşün çok daha iyi oluyor.

yanlız şunu belirtmeliyim depo markanın far yükseklik ayarı motorlu değil manual ( yani arabanın içinden far yükseklik ayarı yapma imkanın kalmıyor).

Diğer bi farkda 99 model ( pre facelift) vectra ile 2000-2001 model vectranın far soketleri birbirinden farklı ama iyi bir elektrikçi bunuda hallediyor eski sokete paralel yeni soketi takıyor böylece hem aracın orjinalliği bozulmuyor hemde istediğiniz zaman eski orjinal farlarınızı takabiliyorsunuz.

Resim içinse herhangi bir 2000model makyajlı farın aynısı.

Montaj içinse 30 ytl para ödedim.

ampüller içinse yaklaşık 6 ay önce 25 ytl para ödemiştim. bunlar beyaz aydınlatma sağlayan ampüller değil daha iyi görüş sağlayan ve bunu çeşitli testlerle kanıtlamış ampüller. +%50 görüş mesafesi sağladığını paket üstünden okuyabilirsiniz , bu ampül hakkında detaylı bilgiyi gecekusu.com sitesinden alabilirsiniz.
Renk kalitesi açısından beyaz değil ama sarıda değil daha gümüşi bir renk. yağmurda görüş gayet başarılı. ama yağmurda daha performanslı ampül istiyorsanız osram allseason var ışık rengi olarak daha sarımtırak ve özellikle yağmur ve karlı kış şatları için üretilmiş bir ampüldür.

Çok teşekkür ederim bilgi için....

Keyifli forumlar...

malibu' Alıntı:
merceksiz fara sakın xenon taktırmayın. ışığı çok dağıtıyo, hemde dışardan xenon olduğu bile doğru dürüst anlaşılmıyor. arkadaşım yaptı astrasına, cidden kötü durdu.
Bi fotosu var mı ? :eek:

osram

Arkadaşlar eğer yeterli bütçeniz yoksa size osram silverstar %50'yi öneririm. Hem kalite hem uzun ömür olarak kendini kanıtlamış bir seçenek. Gece ve yağmurda ortalamanın üstünde bir görüş sağlıyor. Takımı 40 Ytl civarı.

yardımcı oldun arkadaşım

coldekiadam' Alıntı:
Çöllere girmek nasip olmadı daha bu zamana kadar :)

Ama yolları aydınlatması gayet güzel.

Eğer xenon düşünüyorsan ben sana benim xenondan yani 8000 k tavsiye ederim. Hafif mavimsidir. Ama sili ve yağışlı havalarda performasının iyi olmadığı söylenir (hatta o yüzdendir ki sis lambaları denilen sap sarı farlar eski arabalarda kullanılırdı). Hatta Avrupa da ki maximum izin verilen renk ısısı 6000k imiş. Bu rakam aşağılara indikçe farın rengi sarılaşır, yükseklere çıktıkçada mor a doğru kayar.En ideali 7000k olduğu söylenir.Ama zevk senin tabi.

Ben merttuning den aldım. 450 ytl + 12 taksit mi neydi...Eğer peşin verirsen 370 e filan düşüyor.

Yardımcı olabilmişimdir umarım;)

yardımcı oldun arkadaşım çok teşekkür ederim saol kıyıcam 450 ye de 500 e de en sonuda çünkü benim istediğim senin son foto da ki görüntü gerisi yalan çünkü ;) eiwaLLa saol

Arkadaşlar Bazi Araçlarda öle Bi Far Var Ki Kisada Bile Sanki Uzunlar Yaniyor Gibi Ampulden Mi? Yoksa Xenon Far Mi Bunlar?
Nerde Ve Kaça Yaptirabiliriz Güçlü Farlari? Yardimlariniz Için şimdiden Teşekkürler

Al ikitane orjinal osram marka ampul ikitanede 70A far rölesi tak birini kısalara diğerini uzunlara nasıl ışıtıyor gör.

benim gordugum kadariyla philips te baya bir cesit ampul var tabiki hepsinin aydinlatma seviyeleri birbirinden farkli http://www.lighting.philips.com/fr_...ent=89083467512&id=fr_fr_car_lighting&lang=fr bu sitede gorebilirsiniz,ama site fransizca turkce de karsiligini bulamadim.Valla gordugum kadariyla sitede 7 cesit araba ampulunu tanitiyor,kimisi daha guclu,kimisi xenon efekt,kimisi 3 renkli,,,,,,,,,,,,cesit bol adamlarda.. kolay gelsin

Geri