euro dizel donarmı?

selcukkoylu

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
geçtiğimiz şubatta kastamonudaydım sabaha karşı yola çıktım sıcaklık -20 idi gaza 3000 devire kadar bastığımda kendi kendine gazı kesiyodu sonra tekrar çıkıyodu gaza fazla basmassam bişey olmuyodu.ilerledikçe deviri 4000 e kadar çıkartabiliyodum sonra ertesi gün baktım araç normale dönmüştü.acaba benim mazotmu donmuştu yoksa başka bi arızadanmıydı?

evet donar
-20 yazmasına karsın -15 den sonra dondugu tesbit edılmıstır
ankarada 2005 kısında clıo aracın dondu bızzat gordum saygılar..

tipi farketmez. mazot donar.

Aynı sorunu ben de yaşadım babamım arabasında. Ancak araç hareket halinde hiç donmadı. Sıkışıp trafikte ve ışıklarda beklerken yerdeki buzdan dolayı zannediyorum 3-5 kere dondu. Caddy.

araçtan araca değişir çok farklı sistemler kullanıyor. mesela vw transporterlerin bi çogunda mazot filitresi çamurlugun içinde, ona keza megane 2 lerdede aynı şekilde. onun için bazı araçlarda donmaya bilir sıcak ve sarsıntılı bi yerde olursa donmaz

Bu nasıl iş yaa. Benim aracım benzinli ama dizel araçlara da hep gıpta ile bakmışımdır. Arkadaşlar o kadar para verip yeni nesil dizel bir araç alacaksın sonra araçtaki mazot donacak bu olacak şey değil. 1980 model dizel Audi 80 lerde bile adamlar ısıtma bujisi vs. koymuşardı. Yeni nesil dizel araçlarda belirli aksamlarda mutlaka buna benzer şeylerle veya rezistanslarla bunun önüne geçilmiştir diye düşünüyorum. Ayrıca yakıtlara konulan yeni katkılarla özellikle eurodizellerin donacağına ihtimal vermiyorum. Düşünsenize adam sıfır km Audi A6 dizel almış şimdi Ankarada -20 olunca evinin önünde aracın altında ateşmi yakacak eskiden bunları kamyonlarda yaparlardı :))))

kzıdırıcılar sadece calıstırmaya yardımcı olmaktadır
depoda az mazot varsa donar ama 40 50 lt euro dıeselın -20 uzerınde donma ıhtımalıde azdır
ayrıca donma gecıcı ve tam bır buz kutlesı olarak dusunme..

Bu nasıl iş yaa. Benim aracım benzinli ama dizel araçlara da hep gıpta ile bakmışımdır. Arkadaşlar o kadar para verip yeni nesil dizel bir araç alacaksın sonra araçtaki mazot donacak bu olacak şey değil. 1980 model dizel Audi 80 lerde bile adamlar ısıtma bujisi vs. koymuşardı. Yeni nesil dizel araçlarda belirli aksamlarda mutlaka buna benzer şeylerle veya rezistanslarla bunun önüne geçilmiştir diye düşünüyorum. Ayrıca yakıtlara konulan yeni katkılarla özellikle eurodizellerin donacağına ihtimal vermiyorum. Düşünsenize adam sıfır km Audi A6 dizel almış şimdi Ankarada -20 olunca evinin önünde aracın altında ateşmi yakacak eskiden bunları kamyonlarda yaparlardı :))))
depoda ısıtıcı varmış ama kapının önünde 24 saat ısıtıcısı çalışanı yoktur heralde.bide depoda mazot donunca ısıtıcı ne kadar zamanda buzu eritir acaba ? audi depodaki mazota katkı katıyodur onun için donmaz:) :)

Arkadaşlar depodaki mazotun buz kütlesi gibi donmayacağını bende biliyorum. Çok pahalı dizel araçlar var. Adamlar bu kadar para verecekler birde dizel yakıtları donduğu için kışın arabayı kullanamayacaklarmı artık bunlar sorun olmuyordur bence.......

Arkadaşlar depodaki mazotun buz kütlesi gibi donmayacağını bende biliyorum. Çok pahalı dizel araçlar var. Adamlar bu kadar para verecekler birde dizel yakıtları donduğu için kışın arabayı kullanamayacaklarmı artık bunlar sorun olmuyordur bence.......
mazot donunca içinde cam kırıkları halinde oluyomuş bu parçalarda herhangi bir tanesi mazot filtresine gidince delik daralacağından mazot sınırlı miktarda geçip bir nevi devir kesicilik yapıyormuş deviri rölantiye kadar düşürebiliyormuş. ve sizin bahsettiğn çok lüx olan araçların daha iyi bir yalıtımdan başka bir şey yapabileceğini zannetmiyorum,en azından kapını önünde yatarken.çalışırken zaten astra h aracımız mazotu ısıtıyormuş(mozot pompasının ısıtıcı özelliği varmış):good:

Geri