egr iptali

dizellerde ıptal bıraz sıkıntılı oluyor aslında gerekte yok dızelın gerı donusumu yıne aynı gıbıdır ama gaz ve benzınde farklı gıbı

Netten çok araştırdım videolar izledim. Evet Alman takmış ama amacı sadece çevreye gaz salınımını zehirleri azaltmak bir çok yerde öyle yazıyor ama araca bir arttı katıyor şeklinde 100 yorumdan sadece 5-6 tanesi o şekilde. Eğer ki fişi çektiğimde araçta bir manyaklık olmaz ise tamamen iptal için ne gerekir ise onu yapacağım.

Netten çok araştırdım videolar izledim. Evet Alman takmış ama amacı sadece çevreye gaz salınımını zehirleri azaltmak bir çok yerde öyle yazıyor ama araca bir arttı katıyor şeklinde 100 yorumdan sadece 5-6 tanesi o şekilde. Eğer ki fişi çektiğimde araçta bir manyaklık olmaz ise tamamen iptal için ne gerekir ise onu yapacağım.

Muhtemelen sapitir. Aslinda dusuk devirde giderken gaz pedalindaki ani yuklenmelerde biraz gecikme yasatiyor, tam gazda tamamen kapali bizde. Emisyon icin kisilmis ufak bir guc geri kazaniliyor. Dip gaz da durum ayni, dusuk devir vites gecislerinde o gecikme olmuyor o kadar.

Telli pedallarda nasil hesapliyor bilmiyorum, sensorlu pedallarda pedalin konumuna gore ayarliyor kendini egr.

Tapatalk Pro

Umarım benim aracın üzerinde olan bu dediğim parçadır. Rölanti dengeleyici farklı bir parça sanırım.

Sendeki dth bendeki dtj, bende dedigim gibi. Diger motor hangisi acaba ?

Tapatalk Pro

hiç bilmiyorum belki opcomla değilde sadece tech2 ile kapatılıyor olabilir bu arada fişi çekenler fişi geri takınca iki kere kontağı açıp kapayın ağrıza ışığı sönüyor:)

Ulan ne ERG imiş yeminle memleket meselesi gibi yaw. :)

hiç bilmiyorum belki opcomla değilde sadece tech2 ile kapatılıyor olabilir bu arada fişi çekenler fişi geri takınca iki kere kontağı açıp kapayın ağrıza ışığı sönüyor:)

Tech2 ile de cok kurcaladim yok :) Mdi la da denerim yarin, fonksiyon olmadiktan sonra o da fayda etmez ya. Merak :)

Tapatalk Pro

Ulan ne ERG imiş yeminle memleket meselesi gibi yaw. :)

Binlerce video var, egr ler emme manifoldlari bildigin tikanmis. Nasil bir yakittir bu adamlarin kullandiklari anlamadim. Ben 90bin de bir kere enjektor temizleyici kullandim. 145bin olduk emmeyle egr yi soktum tertemizdi geri topladim. Bu kurum olayi kullanim+yakit ile alakali.

Tapatalk Pro

Alican şimdi olaya ben şöyle bakıyorum. Malum benim aracım yurt dışından direk Almanya'dan geldi. Rahmetli ortağım benim aracı getirirken aracımın bagajın da benzin de vardı. Ama o benzin ile bizlerin kullandığı benzin inan çok farklı ülkemizde benzin bence bu araçları tıkayan tek şey. Aracım ilk geldiğinde benzin bitti ve sonrasında benzin aldığım da araç aptallaşmaya başladı. Uyum sağlayana kadar abuk sabuk gitti. Aslında bu benzin konusunu Salim abim iyi bilir. Neticede yurt dışında yaşamış bir abimiz.

Ayni seyden bahsediyoruz Nadir abi. Yakit farkini benim de gozlemleme sansim oldu. Daha iyi olmasina ragmen Avrupa da bunu yasayan cok fazla insan var. (Dizel icin soyluyorum)

Tapatalk Pro

Geri