Easytronic
Herkese selamlar,
Yeniden bir opel sahibi olarak (eskisi 95 Vectra-A GT idi) Corsa CDTi Easytronic kullanmaktayım. Aracı yeni aldım ve düz vites kullanıcısı olarak easytronic'e alışma aşamasındayım. Aslında daha tam alıştığım da söylenemez, sol ayağım zaman zaman frene basma eğilimi gösteriyor...
Bu konuda beni en zorlayan durum ise yokuş. Sitenin park yeri kapısı tam yokuş ve ayrıca hafif de dönüş var. İşte en çok burada düz vites olsa iyiydi diyorum, el freni, fren hepsiye boğuşarak içeri girmekten başka yer olmazsa meyilli bir yerde bıraktığım da oluyor...
Ben kullanım kitapçığı ve servisten öğrendiğim kadarıyla easytronic ile yaptıklarım şu şekil: Kırmızı ışıkta, duraklamalarda vs. vites N'de bekliyorum, bozuk ya da dik yokuşlu yollarda A'dan manuele geçiyorum ve normal yola gelinceye kadar manuel gidiyorum. Parkta da sürekli R'de park ediyorum. Ancak el freni tam sonuna kadar çekilmezse durmuyor araç; servis buna normal dedi gerçi ama önceden bu kadar el freni kullanma alışkanlığı olmadığı için huylanmıyor da değilim...
Bu easy konusunda kullanım tüyoları nedir arkadaşlar? Ne yapılırsa en doğru olur ve balata uzun ömürlü gider? Sizlerin bu konudaki yorumlarınızı ve deneyimlerinizi öğrenmekten mutluluk duyacağım...
İyi ve kazasız sürüşler...