Easytronic değil active select kullanıyorum ama neticede manuel ve otomatik moda sahip bir şanzıman.İstediğim vitesteyken manuele ya da otomatiğe geçiş yapıyorum hiçbir problem yaşamadım.Bu tür hareketler hep beyin tarafından kontrol edildigi için problem olacagını sanmıyorum.Kaldıki arkadaşımın şirket arabası olan passat 1.8t tiptronik neredeyse hergün bu şekilde kullanıldı,canı sıkıldımı manuele alırdı arkadaş,hatta bazen 10 saniyeliğine alır sonra geri cekerdi ve bir problem olmadı.Eğer ters olabilecek birşey olsaydı kitapçıkda da belirtirlerdi zaten.Tabii yine de easytronic kullananların araştırmasında fayda var...
-------------------------------------------------------------------------
Bence gayet mantıklı ve güzel bir sistem.Nedenine gelince,vites düşüşlerini zaten 1000 devire düşünce yapıyor ve bu devirin altında gitmeye çalışmanın bir anlamı yok.Kaldı ki rolanti civarına indiginiz anda beyin kendiliğinden gaz vermeye başlayacaktır,bu daha da kötü.Yani kesici ile 1000 devir arasındaki geniş yelpazede zaten vites küçültmek bizim elimizde,eğer ben yavaşlaya yavaşlaya devir 1000 civarına gelmişse şanzıman kendisi küçültüp halletsin,bu gayet konforlu ve mantıklı.Büyük viteste iken iyice yavaşlamak hatta motor dengesini bozup titretecek duruma getirmek ne motor ne de şanzıman açısından sağlıklı degildir...