Dizel kullanan arkadaşlar..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mhakkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mhakkan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Birkaç gün önce sıfır km pejo 308 dizel aldım. İlk dizel arabam. Ne alırken ne test sürüşünde dizel sesini fark etmedim. Taki sabah erken saatlerde arabayı çalıştırana kadar. Ses beni çok rahatsız etti.

Bu sesi azaltmanın bir yolu var mı?

Motor altındaki plastik koruma yerine kartel koruma takıldı. Bu sesi etkiler mi. Plastik sesi emiyordu belki…

Motor için yalıtım yapılabilir mi?

Shelin dizelini kullanan oldu mu sesi azalttığı söyleniyor..

Uzun yolda problem yok şehir içi kullanımda ses çok rahatsız ediyor.

İlerleyen zamanlarda sesde azalma olur mu?

Yoksa satıp benzinli mi alayım ? Zararım çok olacak o zamanda..

sabahları motor soğukken bizimkilerde sesli biraz ısıt sonra yola çık ısınınca düzeliyo

ben astradaki sesten rahatsız değilim..diğerlerinin sesini duyunca toyota ve astrada ses yok...toyotada hiç yok gibi....

bana ninli gibi geliyor,benzin fiyatlarını düşününce

Sabahları ılk calıstırmada 2*3 dakıka gıgırıgırıırgıırr ses yapar motor ısınıp kendıne gelınce keser pek takmayın kafaya bence ..

Isınsa bile o hırıltı sesi hiç gitmiyo. Böyle idare etcez galiba..

alırken ve test sürüşünde ses yoktu demiştiniz belki trafikte belki sesli ortamlarda sürdünüz. sabahları ortam sessiz ve ilk çalıştırma olduğu ses normaldir.

İlk çalışmada biraz ses yapması normal.Ben yakıtı totalden aldım belki pskolojik ama ses azaldı sanki yada bana öyle geliyor bilmiyorum ;)

hayır dızelınm ozellıgı otur bmw 3 20 de aynı sesı cıkarıtoy ne yazıkkı

HDI diğer dizellere göre biraz daha fazla sesli çalışır.Sabah motor soğuk olduğunda daha çok ses çıkar.Isındıkça ses azalır.Alışmanız gerek.

Ama motorun torku ve performansı çok iyidir.1.6 HDI 110 HP 240 NM Overboost ile 260 nm. Ekonomik ve performanslı bir araç almışsınız.İyi günlerde kullanın.

Geri