Direksiyonda titreme kesilmiyor !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aras
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bende üç ay önce balans ve rot ayarını yaptırmıştım. amortisör takoz bilyaları değişince balans ta 100 de ve üzerinde hafif titreme yapıyor. bir de rot ayarı hafif sağa kayık oldu. iki hafta sonra izmir e gideceğim. yola çıkmadan 1 gün önce tüm ayarlarını bir daha kontrol ettireceğim. çünkü titreme adamı yolda yoruyor. bir de benim lastikler 55 yanak olduğu için yollarımızda malum çabuk ayarı kaçıyor.

panyalı balans dedikleri bir şey var, Salim abinin dediği gibi lastik arabanın üzerindeyken yapıyorlar. Ben kaç kere lastik balansı yaptırdım bir türlü geçmedi titreme, en sonunda panyalı ayar yaptırdım ve sorunum bitti.

panyalı balans dedikleri bir şey var, Salim abinin dediği gibi lastik arabanın üzerindeyken yapıyorlar. Ben kaç kere lastik balansı yaptırdım bir türlü geçmedi titreme, en sonunda panyalı ayar yaptırdım ve sorunum bitti.

Zaten normal olarak tekerlek balanslar önce yeni tip makinalarla yapıldıktan sonra tekerlekler araca takılıp tekrar kontrol edilmeli. Disklerde veya kampanalarda hata olup olmadığı da bu şekilde kontrol edilir. Bir çok araçta artık orjinal jantlar kullanılmıyor. Jantlar araca tam oturmayabiliyor, o nedenle en son bu şekilde kontrol yapılmasında fayda var.

arkadaşlar balans aracın üstünde yapıldı yapanda çok eski bir usta ama olmadı birtürlü direksiyonu kontrol ettin çok az bir boşluk var ama balanscı ondan birşey olmaz dedi içten kurşun çakılmasıda fark etmez dedi ne yapacam bilmiyorummmmmmmm

Lastikleri aldığın yer ne diyor?

Kalitesiz bir lastik aldı isen balans tutması ve yapılan balansı koruyabilmesi sıkıntı olabiliyor.Her gidişinde 9-10 gr lık balans çıkması da yapılan ayarları birşeyin bozuyor olduğu ortada.Bir ihtimal ise dediğim gibi kalitesiz lastik.Frene bastığında titreme daha belirginleşiyor ise disklerden de olabilir.

bugün balans yaptırdım lastiklere usta kalkışlarda patenaj yaptığın sürece balansını çok çabuk bozar dedi. yaptırdığın balans da bozuluyor olabilir

lastikler mıchelın h serisi ve kalkışlarda paninaj falan yapmam aracı elimden geldiği kadar ekonomik kıllanırım bugün yine denedim 110-120-130 gibi hissetmedim umarım düzelmiştir olmazsa pazartesi tekrar gidicem balanscıya.

Michelin de pek balans tutmama sorunu duymadım.Baktın olmuyor yürüyende tabla, rotbaşları vs. gibi hareketli parçaları kontrol ettir.ömrünü tamamlamış ve sürekli boşluğu oluşan ayar bozan birşeyler var demektir.

iyide lastik ve amortisörleri değişmeden önce yoktu böyle bir sorun.

Geri