delphi akü??? yorumlarınızı bekliyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hüsom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bizim milletimiz bir garip aracın orijinal elektrik sistemi neyse öyle kullanalım demiyorlar... araç üzerinde sis varları fabrika çıkışı yok fabrikadan çıkınca anında sis varları takılıyor. Plaka aydınlatma sistemi belli fabrika çıkışı ama bizim milletin elinde plaka aydınlatmaları Ankara Cebeci deki pavyon tabelalarına dönüyor... sonra da diyorlar ki akü öldü... akü ne yapsın?

zaten bi led çıktı sanki belediye metresi 0.50 krs tan satıyo gibi arabanın her yerine döşüyolar abi :D

benim 98 astra fabrikadan GM aküyle gelmişti o ara aracımın birçok parçasının üreticisi delphi olduğu için akü alırken delphi almıştım sök tak sırasında yanyana geldiler akü etiket hariç aynıydı sanırım vartadan önce kullanılan GMlerin üreticiside delphiydi yani. Bende çok memnundum zaten champion akü hariç ne mutlu ne inci ne delphi ne gm ne varta hiçbiri sorun yaşatmadı.

zaten bi led çıktı sanki belediye metresi 0.50 krs tan satıyo gibi arabanın her yerine döşüyolar abi :D

:) Aslında led bildiğim kadarı ile enerji tüketimi açısından çok fazla artısı var. Örnek ısınma da yapmıyor. Sarı klasik ampuller ısınır ama bir konu da ortak noktamız var oda suyunu çıkarma konusunda. ;) Örnek ben aracın tavan lambasının led olmasını isterdim neden? belli bir süre kapı açık kaldığında aşırı şekilde ısınıyor. Led olsa ısınmaz idi. Ama orijinal de bozar mıyım? bozmam.

Kullanmadım hiç ama yorumlara bakılırsa iyi gibi

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

led tabi daha tasarruflu ısınma yapmaz,kimi yerlerde hoşda duruyor ayak aydınlatması tavan lambası vs fakat her yerede cidden olmuyor :D Birde oraya buraya kablo çekince elektrik kaçaklarıda kaçınılmaz oluyor,sonucunda da akü bitiyor,biter normal :)

Selçuk aynen suyunu çıkarmadan kullanmak en güzeli. ;)

Ben kışa girmeden 60A VARTA aldım. Daha evvel orjinalinde 3.5 yıllık 50A GM vardı ve bir sabah benden bukadar dedi. Ankarada en bilindik akü markete gittim ve en iyisi VARTA dedi bana bile danışmadan hemen değişti. Şimdilik sıkıntı yok ne kadar gidecek göreceğiz.

Bu arada benim araç 1.2 motor ve 60A fazla bile. Sizde aracınıza göre biraz daha büyük alın derim. Örneğin 60A varsa 70A ile değiştirin. Özellikle taksiciler orjinalini 72A veya 80A ile hemen değiştiriyorlar.

Ben aracı aldığımda, sana bu arabanın sorun çıkartacağı tek şey aküsü olur dedi ustam.
Zira üzerindeki fabrika çıkış aküsüymüş.
Akünün zayıfladığını nasıl anlayacağız? Şuan marşta vs hiçbir sıkıntı yok.
Bigün çat diye marş basmazda, önemli bigünde araba kalır diye tırsıyorum :D

Ben aracı aldığımda, sana bu arabanın sorun çıkartacağı tek şey aküsü olur dedi ustam.
Zira üzerindeki fabrika çıkış aküsüymüş.
Akünün zayıfladığını nasıl anlayacağız? Şuan marşta vs hiçbir sıkıntı yok.
Bigün çat diye marş basmazda, önemli bigünde araba kalır diye tırsıyorum :D

Ahmet Bey benim başıma gelenler;

Araçta hiçbirşey yok tek marşla çalışma ve herşey normal ve araç easytronic. Ama birsabah kontağı çevirdim ki tık yok. Tek dua ettiğim şey easytonic şanzumanı boşa alabilmem ve hata vermemesi. Sonrası komşudan rica edip takviye almak ve hiç durmadan akücüye gitmek oldu. Belki şarjla bakımla biraz daha giderdi ama ne zaman su koyuracağı belli değil, üstelik araç yarı otomatik ve elektrik gereksinimi var. Hiç düşünmeden büyüğünden VARTA' yı attırdım yuvasına :)

Geri