Arkadaşlar aracımın vites kolundan bir ses geliyordu, elimi üzerine koyunca ses kesiliyordu, forumdaki araştırmam sonucunda vites tamir takımıyla hallolur düşüncesiyle servise gittim. Ancak söküp temizledi usta ve gres sürüp tekrar taktı, ses devam edince lifte kaldırdı ve egzosda küçük bir parçanın kırık olduğunu ve titreşimi vites koluna aktardığını söyledi ve egzozçuya gönderdi. Parça küçük ama egzozçu 80 lira para istedi, internette fiyatlarına bakayım dedim ama parçanın fiyatı hiç bir sitede yok. Parçanın resmini yükledim. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Bir de katalitik konvertör değişmiş aracın ve şu andakinin de değişmesi gerektiğini söylediler. Üzerindeki de zaten yan sanayi ürünmüş ve usta bu halde muayeneden geçmez dedi. Oysa ben muayeneyi yeni yaptırdım ve hiç bir kusur, sorun falan çıkmadı. Ne yapmalıyım katalitik konvertörü yenilemek mi yoksa yine aynı parçayı taktırmak mı????
Bir de katalitik konvertör değişmiş aracın ve şu andakinin de değişmesi gerektiğini söylediler. Üzerindeki de zaten yan sanayi ürünmüş ve usta bu halde muayeneden geçmez dedi. Oysa ben muayeneyi yeni yaptırdım ve hiç bir kusur, sorun falan çıkmadı. Ne yapmalıyım katalitik konvertörü yenilemek mi yoksa yine aynı parçayı taktırmak mı????