boşa attığımda rölanti sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cance
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben yarın çok kapsamlı bir çalışmayla çözeceğim bu sorunu.......naapalım kendi çözümümüzü kendimiz bulacağız,iş başa düştü....
paylaşırım sonucu......benzin basıncından şüpheleniyorum......

leeroy' Alıntı:
bu nasıl bir arızaysa nedense kimse çaresini bulamıyor.
aynı olay bende de vardı,burada yardım da istedim,aracımın rölanti regülatörünü değiştirip,carbon clean yaptırdım,boğaz kelebeğini temizlettim,son olarak ta lambda sensorunun fişini çekince bu düzensizliği yapmadığını farkettim.lambda sensorunun yenisini alıp taktım,iptal edilmiş olan katalitik konvertörün de sıfırını alıp taktırdım.......araç hala zaman zaman bu rölanti düzensizliğini yapıyor...
bu opel araçlar herhalde dünyalılara değil dünyadışı yaratıklara özgü yapılmış......
en son ihtimal herhalde ya aracı ya da komple motor ve elektronik aksamını değiştirmek....
yok mu bize yardımcı olabilecek teknik bir arkadaş bu forumda?
ben sana daha önce yazmıştım senin araçta rölenti soru u çözülmez diyee o motorlarda rölenti sorunu varr ilk gaz yeme de problemmidir rölenti sorununu çözemezsin hiç uğraşma paranı boşa harcıyorsunn arkadaşımm

leeroy' Alıntı:
bu nasıl bir arızaysa nedense kimse çaresini bulamıyor.
aynı olay bende de vardı,burada yardım da istedim,aracımın rölanti regülatörünü değiştirip,carbon clean yaptırdım,boğaz kelebeğini temizlettim,son olarak ta lambda sensorunun fişini çekince bu düzensizliği yapmadığını farkettim.lambda sensorunun yenisini alıp taktım,iptal edilmiş olan katalitik konvertörün de sıfırını alıp taktırdım.......araç hala zaman zaman bu rölanti düzensizliğini yapıyor...
bu opel araçlar herhalde dünyalılara değil dünyadışı yaratıklara özgü yapılmış......
en son ihtimal herhalde ya aracı ya da komple motor ve elektronik aksamını değiştirmek....
yok mu bize yardımcı olabilecek teknik bir arkadaş bu forumda?

aynen öyleee.ya sev ya terk et felsefesi.:)opelin kronik hastalıkları bitmez.tam olarak bozulana veya çalışmayana kadar hiç kafanızı yormayın derim bende görmemezlikten gelin.çok sıklaşırsa gaz kelebeği temizliği çözecektir baya sorunları.

arkadaşlarrr bu sorunalrın başıı bazı ustalar sözümm forumdan dışarı tabii gaz kelebek ve rolenti ayarlayıcısnı balata spreyi ile temizliyorlar yani solvent karışımlı ilaçlarla bunlarda zarar veriyorr zaten hassas parçalarr ya bezin ile temizilicen yada özel ilaçalar varr sadece bu işş içinn lütfenn kullanuan ilaçları dikkat edinn benden söylemesiii

tansugurler' Alıntı:
ben sana daha önce yazmıştım senin araçta rölenti soru u çözülmez diyee o motorlarda rölenti sorunu varr ilk gaz yeme de problemmidir rölenti sorununu çözemezsin hiç uğraşma paranı boşa harcıyorsunn arkadaşımm

nasıl yani?....böyle birşey mümkün olabilir mi arkadaşım?en azından sen söyleme bunu....
bir üretim rölanti problemiyle tasarlanabilir mi?
haa...yazılım arızası desen mantıklı olabilir....ama mutlaka mekanik veya elektronik bir arıza olması lazım....
bu makine temel olarak vectra b lerde kullanılan ecotec makinenin piston çapı aynı olan fakat stroku 94,6mm.ye çıkarılmış ve dolayısıyla hacmi 2,2 litreye yükseltilmiş versiyonu değil mi?
öyleyse vectra da olmayan ya da tamiri mümkün olan bu arızanın bu makinede çözülememesinin mantıklı izahı yaplabilir mi?

leeroy' Alıntı:
nasıl yani?....böyle birşey mümkün olabilir mi arkadaşım?en azından sen söyleme bunu....
bir üretim rölanti problemiyle tasarlanabilir mi?
haa...yazılım arızası desen mantıklı olabilir....ama mutlaka mekanik veya elektronik bir arıza olması lazım....
bu makine temel olarak vectra b lerde kullanılan ecotec makinenin piston çapı aynı olan fakat stroku 94,6mm.ye çıkarılmış ve dolayısıyla hacmi 2,2 litreye yükseltilmiş versiyonu değil mi?
öyleyse vectra da olmayan ya da tamiri mümkün olan bu arızanın bu makinede çözülememesinin mantıklı izahı yaplabilir mi?
rölenti regülatörü ve emme manifoltu farklıı peki size sana şunu sorayımm bugüne kadar değiştirmediğiniz parça kaldımı birde az önce aklıma geldii regülatörün soket kabloları nı baktınız mı kablo demeti bulunan yere enjektörleer takılan yerde ona bi bakın kablolar syulmuşş olabilir birbirne temas ediyor olabiir belki biraz faydası olurr düzeltilirseee, sonucu bekliyorumm özelden yolla

aynı problem bende de var 97 1.6 16v astra.Egr değiştikten sonra ortaya çıktı.Egr nin yan sanayi olmasından dolayı olabileceğinden şüpheleniyorum.160 ytl idi üzerinde herhangi bir marka yazmıyor.en azından gm

Bende de aynı problem çıktı arkadaşlar rolantide durmuyor sabahta çalışmıyordu. benim motorcu karbüratör boğazındaki elektronik rolanti düzenleyicisini yerinden çıkarttı, motor kısmını tinere yatırdı sonra bi güzel havayla temizledi. şimdi şeyten kulağına kurşun. ancak şöyle birşey var, rolanti düzenleyiciyi yerinden çıkarttığınızda aracın elektronik beyni tanımsız 18 adet arıza veriyor. bunları bir serviste sıfırlatmanız gerekiyor.
kolay gelsin

Geri