boşa attığımda rölanti sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cance
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cance

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
herhangi bir hızda giderken boşa atarsam devir 600-900 arasında geziyor. daha doğrusu 600e inip 900e çıkıyor sonra biraz daha bu aralıkta inip çıkıp 800de sabitleniyor. sizce benim arabamda bir sorun var mı? birde yüksek devirlerde vites değiştirirsem bir süre sonra ben vites değiştirirken devir 500 artıyor ondan sonra iniyor. sanki ben vites değiştirirken ara gaz verir gibi oluyorum.

kelebek bogazı temızlıgı yeterlı gelır bence..

yaklaşık bir 300-400km önce carbolclean yaptırmıştım. bunun bir etkisi olmuş olamaz di mi?

karbonla kelebek bogazının alakası yok

astrammm' Alıntı:
karbonla kelebek bogazının alakası yok
arkadaşlarr gaz kelebek boğazını kesinlikle balata spreyi ile temizletmeyin özel ilacı var onu kullansın ustalarınız .

bir de ben egr valfini iptal ettirdim. kapalı conta taktım delikli conta yerine elektronik olarak çalışıyor hala ama. bununla da bir alakası yoktur di mi?

cance' Alıntı:
herhangi bir hızda giderken boşa atarsam devir 600-900 arasında geziyor. daha doğrusu 600e inip 900e çıkıyor sonra biraz daha bu aralıkta inip çıkıp 800de sabitleniyor. sizce benim arabamda bir sorun var mı? birde yüksek devirlerde vites değiştirirsem bir süre sonra ben vites değiştirirken devir 500 artıyor ondan sonra iniyor. sanki ben vites değiştirirken ara gaz verir gibi oluyorum.
aynı sorunu bende yaşadım.rölanti motoru nu temizlettim.şimdi bazen rölanti çıkıp iniyor.ama eskisi kadar huzursuz edici şekilde değil.şehir içi 100-200 kilometrede bikere oluyor.rölanti motorunu değiştirmek istersen yan sanayi alma.rölanti yine düzensiz oluyormuş.

bu nasıl bir arızaysa nedense kimse çaresini bulamıyor.
aynı olay bende de vardı,burada yardım da istedim,aracımın rölanti regülatörünü değiştirip,carbon clean yaptırdım,boğaz kelebeğini temizlettim,son olarak ta lambda sensorunun fişini çekince bu düzensizliği yapmadığını farkettim.lambda sensorunun yenisini alıp taktım,iptal edilmiş olan katalitik konvertörün de sıfırını alıp taktırdım.......araç hala zaman zaman bu rölanti düzensizliğini yapıyor...
bu opel araçlar herhalde dünyalılara değil dünyadışı yaratıklara özgü yapılmış......
en son ihtimal herhalde ya aracı ya da komple motor ve elektronik aksamını değiştirmek....
yok mu bize yardımcı olabilecek teknik bir arkadaş bu forumda?

yan sanyi taktırmayın derim parcaları

ne sorunmuş ya neyse böle kalsın. stop etmedikçe bir sorun yok. peki birşey daha soracağım. bir süre performanslı kullanırsam( redline'a yakın vites deiştirirsem) dier vites değişimlerinde devir 500 artıyor. bu bnm de işime geliyor vites deiştirdiğimde devir düşmemiş oluyor daha performanslı gidior araba. acaba bu bir sorun mu? yoksa araba kendini performanslı kullanıma göre ayarlıyorda bunu mu yapıor?

Geri