boş vites üzerine boş laflar.

bende bir soru sorayım. bazen yollarda çok tatlı inişler olur. viteste inerken ayağını gazdan çekersen araba yavaşlamaya başlar. oyüzden hafiften de olsa gaza basmak zorunda kalırsın. gaza bastığın için de mutlaka yakıt yakar. ama aynı yolda boşa attığında ise hızın ne yavaşlar ne de artar sabit hızla uzun süre gidebilirsin:) ben boşta çok rahat 4 km kadar yol gidebiliyorum (otobanda). hız 80-90 a indiğindede vitese alıp devam ediyorum. sizce bu durumda hangisi daha fazla yakar. boştamı, vitestemi?
birde lpgde de durum aynı mıı olur. yani benzine göre fark olurmu sistem değiştiği için.

Valla yokuş aşağı giderken hiç yavaşladığını görmedim aracımın..Dediğiniz durum söz konusu olsa bile,yakıtta yaptıgınız tasarruf , yavaşlamak için bastıgınız fren ile ,ileride aynı şekilde para olarak cıkacaktır :) balataların bitmesi hızlanmaktadır çünkü o şekilde de :P

:) desteksiz atmışsınız desem? Sadece opelde değil , bizim Passat'da ve arkadaşımın BMWsinde de gördüğüm olay aynı. benim aracımda da böyle.
Boşta iken anlık tüketim 1.0 , 1.2 , viteste 0 . Bu kanıtlanmış bir gerçektir,efsane demek biraz saçma. Google'da aratırsanız birçok cevap çıkabilir.

0 yani yakmıyomu araba sizce mantıklımı bu neyle çalısıyo ozman motor

Valla yokuş aşağı giderken hiç yavaşladığını görmedim aracımın..Dediğiniz durum söz konusu olsa bile,yakıtta yaptıgınız tasarruf , yavaşlamak için bastıgınız fren ile ,ileride aynı şekilde para olarak cıkacaktır :) balataların bitmesi hızlanmaktadır çünkü o şekilde de :P
benim dediğim inişte viteste iken gazdan ayağını çektiğinde yavaşlıyor. boşa aldığımda ise araba söylediğim gibi ne hızlanıyor ne yavaşlıyor. 100km ile boşa atarsan hep 100km ile devam ediyor. yol hem üç şeritli olduğu için hemde araç hızlanmadığı için frene basmaya gerek kalmıyor.işte öyle bir yol hayal edin:)

benim dediğim inişte viteste iken gazdan ayağını çektiğinde yavaşlıyor. boşa aldığımda ise araba söylediğim gibi ne hızlanıyor ne yavaşlıyor. 100km ile boşa atarsan hep 100km ile devam ediyor. yol hem üç şeritli olduğu için hemde araç hızlanmadığı için frene basmaya gerek kalmıyor.işte öyle bir yol hayal edin:)
evet bende bazen izmire gittiğimde.söke izmir otobanında öyle bi yer var ki.120 km hızla giderken boşa at öyle gidiyor araba ne yavaşlama ne hızlanma çok tatlı bişi süzülüyor araba resmen.zaten yol geniş ve otoban frensiz gidiyorsun.ama vitesteyken ayağını gazdan çektin mi hızın 90 lara kadar düşüyor.bu durumda tekrar gaza basmak zorunda kalıosun tekrar ayağını gazdan çekiyorsun tekrar yavaşlıyorsun tekrar gaza basıyorsun...sizce bu şekilde daha çok yakmaz mı arkadaşlar?yoksa boşa atıp sabit hızla gitmek mi daha çok yakar?

mesela gebzeden çıktın otobandan fabrikaların oraya doğru iniyosun arabayı boşa bi at 100 le giden araba 150 yi görüyo rahat ve 5 6 km yol çok rahat gidiyosun çok fazla kullandığım için o yolu :)

bende bir soru sorayım. bazen yollarda çok tatlı inişler olur. viteste inerken ayağını gazdan çekersen araba yavaşlamaya başlar. oyüzden hafiften de olsa gaza basmak zorunda kalırsın. gaza bastığın için de mutlaka yakıt yakar. ama aynı yolda boşa attığında ise hızın ne yavaşlar ne de artar sabit hızla uzun süre gidebilirsin:) ben boşta çok rahat 4 km kadar yol gidebiliyorum (otobanda). hız 80-90 a indiğindede vitese alıp devam ediyorum. sizce bu durumda hangisi daha fazla yakar. boştamı, vitestemi?
birde lpgde de durum aynı mıı olur. yani benzine göre fark olurmu sistem değiştiği için.

çeşme otobanında balçova ayrımına kadar 4 km var sanırım oradan bahsediyorsunuz ben inişin başladığı yerde 120 ye kadar basıyorum 3-4 km rahatlıkla viteste iniyorum balçova yol ayrımına yaklaştığımda hızım 90-100 arası oluyor.

çeşme otobanında balçova ayrımına kadar 4 km var sanırım oradan bahsediyorsunuz ben inişin başladığı yerde 120 ye kadar basıyorum 3-4 km rahatlıkla viteste iniyorum balçova yol ayrımına yaklaştığımda hızım 90-100 arası oluyor.
yok benim dediğim yer bucadan çıkınca bornovaya kadar gidiyor çevre yolunda. ama vitesde gaza basmadan gidemezsin. boşta iyi gidiyor.

devamlı boşta giderseniz araç yatak sarabiliyormuş ve cok buyuk masraflar acabiliyormus

valla gerektiği yerde boşta gidilmesi kanaatindeyim.
dikmenden aşağı konya yolunu vitesle insem bi garip hissederim kendimi. vitesle insem kolumanın orda durur araç. boşla gitsem gazi rektörlüğü bulurum. zaten 140 ı görüyo boştayken

güzel konu olmuş teşekkürler tüm açıklama yapanlara ;)

Geri