boş vites üzerine boş laflar.

bir arkadaşımız daha demiş...bir kaç saat önce bunun konuşmasını yaptık blowoff turbotimer vs konuşurken arkadaşla düşündükte turbo motorlu bir araçta boş vites konumunda gitmek yağlamanın azalmasına sebep olacagından çok sakıncalı motor ömrünü kısaltıyor...

+1 .. ve dediğim gibi ECU nun viteste gaz vermediği zaman enjektör kesmesinden dolayı yakıt daha azdır boşa atılmasından.

Boşta gitmek tabiyki daha fazla yaktırcaktır da öyle gözle görülür fark imkansız,çeyrek depo felan....Boşta inerken rölantıda zaten araba sıfıra yakın bir yakıt yakar,çok azdır,vitesteykende hiç yakmaz....Fark öyle çeyrek depo felan olmaz....

Boşta gitmek tabiyki daha fazla yaktırcaktır da öyle gözle görülür fark imkansız,çeyrek depo felan....Boşta inerken rölantıda zaten araba sıfıra yakın bir yakıt yakar,çok azdır,vitesteykende hiç yakmaz....Fark öyle çeyrek depo felan olmaz....

0.0 ile 1.2 arasında baya fark var bence..Sürekli öyle gittiğini düşünürsen bence çeyrek depo fark bile yaratabilir :P

+1903 Boş Vites Her Zaman Tehlike :D

:) desteksiz atmışsınız desem? Sadece opelde değil , bizim Passat'da ve arkadaşımın BMWsinde de gördüğüm olay aynı. benim aracımda da böyle.
Boşta iken anlık tüketim 1.0 , 1.2 , viteste 0 . Bu kanıtlanmış bir gerçektir,efsane demek biraz saçma. Google'da aratırsanız birçok cevap çıkabilir.
+1 babamdada 2008 model megane 2 var 2005den beri megane kullanırız yol bilgisayarı boş viteste ilerlerken yakıt göstergesinde hızla dogru orantılı olarak bi artış görüyoruz fakat herhangi bir viteste gaza basmadan ilerledigimizde yakıt göstergesi 0.0 ı göstermekte..

bende bir soru sorayım. bazen yollarda çok tatlı inişler olur. viteste inerken ayağını gazdan çekersen araba yavaşlamaya başlar. oyüzden hafiften de olsa gaza basmak zorunda kalırsın. gaza bastığın için de mutlaka yakıt yakar. ama aynı yolda boşa attığında ise hızın ne yavaşlar ne de artar sabit hızla uzun süre gidebilirsin:) ben boşta çok rahat 4 km kadar yol gidebiliyorum (otobanda). hız 80-90 a indiğindede vitese alıp devam ediyorum. sizce bu durumda hangisi daha fazla yakar. boştamı, vitestemi?
birde lpgde de durum aynı mıı olur. yani benzine göre fark olurmu sistem değiştiği için.

bosh vites bosh iş bence yakıtın varsa binersin yakıtın yoksa binmessin ..aa ekonomi için aracı devirli kullanırsın ve yüklenmessin olur biter..veya benim gibi fazla yüklenirsin motoru eline alırsın ..:)

:D Snrm ßzLdu .D

yokuş aşağı inerken ayağı gazdan çekmek hiç benzin harcamıyo ama boşa atınca azda olsa benzin harcıyo die biliyorum. bende boşa atarım her gördüğüm yokuşta vitesteyken o kadarda hızlı gitmiyo ayağımı gazdan çektiğim zaman ama boştayken süzülüyo valla benzin fiyatları böyle devam ettiği sürece forever boş vites :D

Geri