boş vites üzerine boş laflar.

Bizde 5 kasa bir bmw vardı 91 model ne yalan söyliyeyim mudanyada tepe devrenti inerken bırakın boşa atmayı ben kontağı bile kapatıyordum 2003 de 25 kr yakıyordu :D:D

vitesime takarım yoluma bakarım :)

onlar speed filmiyle karıştırmışlardır.
orda gösterge mil olarak gösteriyor.::))::)))

Karbüratör lü eski düzen ve eski nesil dizellerde vitesi boşa attığında sadece relanti değeri kadar yakıt sarfiyatı olmakta..
bende boyle biliyorum bizim arabalarda yemiyo yani...

Evet arkadaşlar bende kendi aracımda bizzat deneyip gördüm.Hatta bunu opel servisinde çalışanlarınada sormuştum.Kesinlikle yokuş aşağı durumlarda viteste gidin, yakıt tamamen kesiliyor.

vites boşta iken devir saati 800-1000 devir arası duruyor,bu durumda nasıl daha çok yakıyor anlayamadım.
hava+yakıt karışımını dengelemek için araç rolantide tutulmaya zorlanıyor.Bu da fazla yakmasına neden oluyor.Gazden çekince yeni nesil araçlarda kompresyone giren motor yakıt akışını durduruyor.

boş vitese takmak gerçekten boşmuş. konuyu açtığımdan beri boş vitese takmıyorum gerçekten etkisi gördüm. insan bir zman sonra arasıyla bütünleşiyor ufak bir farklılık olsa hemen anlıyorsunuz. mesela nereye ne kadar benzinle gidileceğni artık ezbere biliyorsunuz. istanbul 7 tepe boş vitese atmaya çok elverişli :)ama gerçek ekonomi sadece ayağını gazdan çekmekte, boş viteste değil. aylardır denedim ve kafamdaki bütün tabuları yıktım.

Arkadaşlar paranoyak olmaya gerek yok bence...
Yakıtın varsa tak vitesine git...
Yoksa hiç kurcalama...
Az yaksın diye ayakkabısını çıkarıp çorapla sürenleri duydum ben..
Bu kadar da olmaz bence arabanın ve yolun keyfini çıkarmaya bakın..
Üç kuruşun hsabıyla güvenlğinizi tehlikeye atmayın....
Güvenli yolculuklar dileklerimle...

Çoraplamı:D Allah korusun insanın ayağının altı gıdıklanır falan...:kop::kop::kop:

bu pahalılıkta vitesde arabamı gider ya geçenlerde öyle bi denk geldiki benzin ışığı yanıp sönüyo gaz bitti iyere gitmem lazım yol üstünde benzinlik yok :D ufaık bayırda boşa atıyorum gazı açıp kapatıyrum nerdeyse inip itelicem arabayı normalde gideceğim yere gittim daha sorna en az 20 km daha yol gittim :D

Geri