Bor Mineralli Yağ Katkısı

bana da pek inandırıcı gelmiyor ....
 
Arkadaşlar bu kadar düz fikirli olmayalım. Test istiyorsanız, en azından fikir vermesi açısından www.anadestek.com adresinden IETT ve diğer bazı resmi idarelerin araçlarındaki ölçümlere bakabilirsiniz.
Bilimsel veriler, ölçüm değerleri vb. herşey orada var.
http://www.anadestek.com/Motor Silk İETT Raporu.htm


ama tekrar söylüyorum, tutup bunu koyduktan sonra arabanın süper performans vermesini, tüketiminin çok azalmasını beklemeyin. Yeni arabalarda pek bir etkisi olmuyor, eski ve aşınmış motorlarda daha fazla fayda sağlıyor.

Bu arada satan ben değilim, dağıtan ben değilim, insanları itham etmeden öncede bunları düşünmek lazım. Cengaverce saydırıyorsunuz insanlara.
 
saydırmıyoruz ya. ihtiyatlı davranıyoruz. kanıtlasalar da biz de alsak diyoruz sadece. samimi olarak böyle düşünüyorum. ciddi kurumların test değerleri gerekli diye düşünüyorum. sanayi bakanlığı, makine mühendisleri odası, vs vs devlete ait bir kurum, birkaç bilim adamının yaptığı çalışmanın objektif verileri olsa, biz de baksak, incelesek. iyi bir şeyse biz de alsak. sonuçta çok pahalı şeyler değil.
 
Ben de bu üründen aldım ama henüz yağ değişimi yapmadım ve dolayısıyla aracıma katmadım. Önümüzdeki günlerde kullanmayı düşünüyorum.
Ancak Çevremden aldığım duyumlar sonucu (kullananlar 'dan bahsediyorum) hiç kullanıp da memnun kalmayana rastlamadım.
En azından motordaki gürültünün azaltığını, motorun daha rahat çalıştığını söyleyenler oluyor.

Bu da birçok kişi için bu ürünü tercih etme sebebi olabiliyor.
İnsanların tercih ettikleri ürünlere ve insanların seçimlerine "para tuzağı" demek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama bunu yapmanın saygı çerçevesine sığdığını da düşünmüyorum.Sonuçta para ile satılan bir ürün bu zorla kimseye dağıtılmıyor, istemeyen almaz.
 
Yağlamanın temel ilkesi sürtünme zararlarını azaltmaktır. Diğer ilkeler kullanım yerine göre farklı güçlendirmeler olup bunlar yağ üreticileri tarafından farklı ingrediyentlerle sağlanır.

Sürtünme zararları; (a) Aşınma , (b) Yataklanmalarda ısınma ve elektriklenme olarak ayrılabilir.

Sürtünmenin aşınma zararları metal yüzeyleri kuru yağlanır hale getirerek azaltılabilir. Bu maksatla yüzey sıvayıcı yağ katkıları tavsiye edilir. Ancak bunların, başlangıçta biraz faydalı olmalarına karşın uzun vadede ilk faydalarının çok üstünde zararlı oldukları bilinir.

Sürtünmenin ısınma ve elektriklenme zararları, bilhassa sıvı yağlarda, dizaynerlerin hesapladığı yağlama klerensleri daraldıkça artar. Çünkü; dizaynerlere göre yağlama klerensinden geçebilecek yağ debisi azalıp yağlamanın soğutma kabiliyeti zayıflar.

Yüzey sıvayıcı yağ katkılarının sıvaları, klerensleri uzun vadede daralttığı zaman yağlamadan beklenen ikinci ilkeyi yani ısıyı homojen yayma ve soğutma ilkesini çok zayıflatacakları için uzun vadede çok zararlı olurlar.

Metal yüzeyler; dizaynerlerin yağlama klerenslerini, uzun vadede de daraltmayacak kalınlıkta, sürtünme katsayısı olabildiğince düşük nanometrik kalınlık düzeyindeki maddelerle kaplanarak kuru yağlanır hale getirilebilirse işte o zaman sürtünme zararları entegre olarak azaltılıp istenen sonuç alınabilir.

Metal yüzeyleri mikronun dahi binde biri civarı kalınlıkta adeta elmas molekülleri ile kaplayan Casaron’un dönüştüğü “EPC” ler elektropolar olup kaplama kalınlıkları uzun vadede de artamayıp uzun vadede zararlı olmak bir yana faydaları artarak devam eder. Çünkü adeta elmas olan EPC lerle kaplı metal yüzeyde sürtünme katsayısı yani μ ≤ 0,01 olduğu “British Internal Combustion Engines Research Institute” (B.I.C.E.R.I.) tarafından tesbit edilmiştir.

Bilindiği üzere “Nanometre” mikronun binde biridir. “Nanoteknoloji” 1900 lü yılların sonlarına doğru gündeme gelmiş bir konu olup makine işletmeciliğinde sürtünme zararlarını entegre olarak azaltabilmek için nanoteknolojik araştırmalar hızla devam etmektedir. Sürtünmeyi adeta sıfırlamak için nanometrik boyutta maddeler bulunmaya çalışılmakta ise de henüz uzun vadede de artamayan nanometrik kalınlık için elektropolar zerreler bulunamamıştır. Fakat, Casaron hariç! İngiliz bilim adamlarının buluşu olan Casaron’un asıl iddiası budur.

Casaron’un asıl adı “Abratech HyTech Formula X-1 HyPerform Surface Change Lubricant Tratement System” olup dünyada “FX-1” , “Micro-U” , “Methol FX1” , “AbraOil FX1” , “DL100” v.s. olup Türkiye’deki adı “Casaron” dur.
Merhaba Arkadaşlar,
Birkaç gün önce yağ değişimi için yetkisiz servise gittim. ELF 10/40 yağ kullanıyorum. Güzelce değiştirdiler, katkı ekleyelim dediler, kullanmadığımı söyledim. Böyle düşünmemde ki sebep; zaten şimdiki yağların yeterince katkılı olduğu fikrimden kaynaklanıyor. Bor Mineralli Yağ Katkısı gösterdiler, özelliklerine baktık, herşey çok güzel yazılmış yinede pimpirikliyim biraz kalsın dedim. İçinizde bu katkıyı kullanan varsa yada onun hakkında fikri olanların paylaşımlarını rica ediyorum.
 
Ben haftasonu yaptırdığım bakımdan sonra uyguladım. Sanki araba daha fısır fısır gidiyor şimdi. Daha sessiz ve gaza daha çabuk tepki veriyor gibime geldi. Ama tam etkilerini hissedebilmek için 2000 km filan yapmak gerekir diyorlar. Bir de bor katkılı 2 adet ürün var. Ben amerikan menşeili motor-silk'i uyguladım.
 
Sn Cevat Güngör

Sevgili Arkadaşım, sanırım araban otomatik şanzuman. Peki size aldığınız yer "BU ÜRÜNÜ OTOMATİK ŞANZUMAN VS. SÜRTÜNMENİN GEREKLİ OLDUĞU YERLERDE KULLANMAYIN" demedi mi ? Bu ürünün sürtünmenin gerekli olduğu otomatik şanzumanlarda kullanılmasının zararlı olduğunu biliyorum. Fakat amaçları para kazanmak olunca maalesef böyle oluyor. Sürtünmeyi sıfırlar diye özelliklerinde var. Kendileri böyle iddia ediyorlar. Otomatik şanzumanlarda sürtünme ve kavrama gerekmekte. Siz de yanlış bir uygulama yapmışsınız. İnşallah zarar vermez. Mutlu kalın.
BOR POWER

Özellik olarak diğer yağlayıcılar gibi konsantre kütlesi, sürtünme ve timken aşındırma testi direk yapılmaz.
 
Sevgili Arkadaşım, sanırım araban otomatik şanzuman. Peki size aldığınız yer "BU ÜRÜNÜ OTOMATİK ŞANZUMAN VS. SÜRTÜNMENİN GEREKLİ OLDUĞU YERLERDE KULLANMAYIN" demedi mi ? Bu ürünün sürtünmenin gerekli olduğu otomatik şanzumanlarda kullanılmasının zararlı olduğunu biliyorum. Fakat amaçları para kazanmak olunca maalesef böyle oluyor. Sürtünmeyi sıfırlar diye özelliklerinde var. Kendileri böyle iddia ediyorlar. Otomatik şanzumanlarda sürtünme ve kavrama gerekmekte. Siz de yanlış bir uygulama yapmışsınız. İnşallah zarar vermez. Mutlu kalın.
Galiba bir yanlış anlama oldu,
Burada kastedilen bölüm motorun içerisindeki silindir sekman grank yatak sürtünmeleri yoksa otomatik şanzumana katılmıyor otomatik şanzuman yağları farklıdır.
 
Teknoloji çok gelişti bazı şeyleri kabullenmek lazım.
 
Yanılmıyorsam boru uzay teknolojisindede kullanıyorlar.
 
Geri
Üst