Bor Mineralli Yağ Katkısı

İETT araştırma mı yapmış :) :)

Bor iyidir iyi.

Benim anlamadığım borun patentini mi almış bu adamlar, koskoca Castrol, Mobil bilmiyor mu bor katmayı zaten gerekliyse katıyodur bu firmalar bor. Kaliteli bir yağ yeterli olur diye düşünüyorum bence katkıya gerek yok...

Son düzenleme:
Mobil, castrol gibi markalar biliyor yada bilmiyor olabilir. Size bir örnek vermek istiyorum; siyah beyaz TV icat edilip seri üretim başladıktan dört yıl sonra renkli TV geliştiriliyor lakin yatırımcılar siyah beyaza yatırım yaptıklarından ve sanırım amortisman denilen, yatırım maliyetlerini henüz karşılamadıklarından renkli TV nin seri üretimi çok yıllar sonra gerçekleşiyor. Demek istediğim firmalar yada ülkeler bazen sosyo politik nedenlerden bazen ekonomik kaygılardan yada çıkarlardan ötürü birtakım buluşlarını insanlığın hizmetine sunmayabilirler. Mobil bor katkılı yağ çıkarabilir lakin ortalama 5.000 km. de dünyanın her tarafına milyonlarca litre yağ satmak dururken niçin (atıyorum) 25.000 km. de bir satsın?
Birde bizim tarafımızdan üretilen her ürünü 'efendim adamlar koca şirket milyonlarca dolar yatırım şu kadarda mühendis var, onlar bulamamış' türü ezilmişlik duyguları içeren yorumları da anlayamıyorum. Bir çok konuda treni kaçırmış bir ülke olsakta nano teknoloji ve bor konusunda çok geride olduğumuzu söylemek haksızlık olur. Ülkede iyi şeylerde yapılmaya çalışılıyor ve sınırlı imkanlarla insanlar birşeyler yapmaya çalışıyor. Dr. Ziya ÖZEL diye birisi vardı, zakkumdan kanser ilacı yaptım dedi, adama sen kim oluyorsun dediler adeta kovularak ABD ye gitti. Şu anda bize gelen bazı kanser ilaçları onun hazırladığı ekstreden üretilmekte ve biz milyonlarca dolara satın almaktayız. Elbette şarlatan diye sıfatlandırılan insanlar çıkacaktır ama sapla samanı ayıramadığımızda kaybeden hep bizler olacağız.

Peki gerçekten kaç kişi sırf bor yağ katkısı kullandığı için 20000 km de bir yağını değiştiriyor 7500 km yerine? Kullanan kişiler zaten yağlarını yağ üreticisinin ya da otomobil üreticisinin önermiş olduğu km ye uygun olarak değiştiriyorlar. Diyeceğim o ki yağ üreticileri bor katkılı yağ üretselerde yine onların önermiş olduğu km de yağlarını değiştirir otomobil sahipleri ve yine hedefledikleri rakamlarda yağlarını satarlar ya da bor katkılı yağın fiyatını 2 katına çıkarıp ömrünü 1 kat daha uzatırlar...

Ülkede iyi şeylerde yapılmaya çalışılıyor ve sınırlı imkanlarla insanlar birşeyler yapmaya çalışıyor. Dr. Ziya ÖZEL diye birisi vardı, zakkumdan kanser ilacı yaptım dedi, adama sen kim oluyorsun dediler adeta kovularak ABD ye gitti. Şu anda bize gelen bazı kanser ilaçları onun hazırladığı ekstreden üretilmekte ve biz milyonlarca dolara satın almaktayız. Elbette şarlatan diye sıfatlandırılan insanlar çıkacaktır ama sapla samanı ayıramadığımızda kaybeden hep bizler olacağız.

yok böyle bir olay. yanlış bilgilendirmeyelim.

Hedef Opelde mi kattırdın o katkıyı? Bor Power'ı.

Valla hemşerim yetkili serviste hem carbon clean hem yağ değişimi hemde yağ degişimi yaptırdım.Ne yakıtta ne titremede ne de çekişte bi fark olmadı.Tavsiye etmiyorum

arkadaşlar aynı konu geçen hafta opel team de mustafa abiyle aramızda geçti. erman abinin astra turbo ya koyuldu bu bor denen katkı. araç 20 dk filan çalıştıktan sonra sesi daha az çıkmaya başladı.

mustafa abiye sorduğumda oda faydalı bişey tabi dedi.. bu arada küçük bir kutuda satılıyor. kutu kolanın yarısı kadar. ve 55ytl gibi bir fiyatı vardı sanırım.

bence bu fiyatlar sözkonusuyken bizim yararlımı değilmi muhabbeti yerine bu paraya değermi değmezmi muhabbeti yapmamız gerekir :):):):):):):):):)

arkadaşlar ben bu bor olayını sıvı olarak kullandım. Ama faydasını göremedim. Söktüm. tüp taktırdım şimdi süper. yakıtta % 50 lere varan tasarruf,çekişten biraz düştü. Olsun drag lara katılmıyorum zaten. Habirde yukarda açıklama yapan arkadaş, benzin ve dizelde ki tasarrufu yazmış. LPG de olay nasıl*

Geri