bıktım bu üst kapak contasından yardım

opelim2008

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar bi kere bi ustaya yaptırmıstık 1 aya yakın gitti sonra yine yaptırdık bi ustaya o saglam yaptı ve 1.5 sene kadar gitti hiç yag kacırmadı dün bi baktım yag lekeleri var aracta hemen giittim ustaya bugün gene bu yag kacırmıs üst kapak contasından dedi bana usta nolcak bu böle dedim valla ben yapmıyorumki bu contaları dedi orjinalinden alman lazım dedi bana ozaman saglam olur dedi arkadaslar ben hangi siteden temin edebilirim acaba ya alıncak parcalar bunlar üst subap kapak contası ve subap lastikleri lazım bana opel parcaci .comda var ama onlar herseyiyle bir satıyolar takım sekilde banasa sadece bunlar lazım lütfen yardımcı olun babam yine benim üstüme yıktı saten sen yaptın die die basımın etini yedi bıktım valla ya yardımlarınızı bekliyorum:cry::cry::cry:

gm al sıkıntı olmaz

ustam yapacağın nedir ... beni ne kadar dinlersin oda ayrı ama :)

belliki aracı sıkıştırıyorsun o zaman GM alcaksın SOnta takıldığı an alt kapağa bildiğimiz

yağlı boya ile etrafını boyayacaksın... sanırım anlatabildim.. :S

yani üst kapağı yerleştirmeden ustana söyle komple bildiğimiz boya duvar boyası ile ( yağlı ) boyasın contanın kapanacak yerini....

bir kaç hafta sert kullanma :D sonra buraya gel bana dua et

3 sene önce astra aldı arkadaşım contayı bi boyadık :) halen tık yok :D:D:D

şimdi usta(!) var,USTA var.. Bende eski arabamın üst silndir kapak contasını yakma gafletinde bulundum..Kıbrısta çoğu usta(!) işi bilmediğinden yada başta savma yapıp tekrar gelsin düşüncesiyle ya yanan contayı tam kazımadan yeni contayı gelişigüzel yapıştırıyolar,ya da eğer var ise silindir kapağında oluşmuş kanal tahrişlerini hiç söylemeden direkt kapağı kapatıyolar.. Bence düzgün işçilik ve zarar görmemiş silindir kapakları ile yağ sızmasının mümkün olmayacağını düşünüyorum.Bu nedenle senin aklına şu 2 soru gelmeli;

1- Silindir kapaklarında artık bozulmuş olan bölge,kanal,yuva var mı? (Varsa ve önemsenmeden kapak kapatılmışsa yağ sızar)

2- Eski conta tam olarak kazınıp,yenisi düzgün şekilde yerine yapıştırılmış mı?

Yüzeylerde eğrilik varsa uzun vadede sürekli contadan kaçırmaya başlıyordur.Montaj yüzeylerini güzelce sildirerek işlem yapılırsa uzun süreli olacağını düşünüyorum.

herkese yardımları icin tesekkürler bugün izmirde gittim 3 sanayiye saga sola bakıyorum işte parca arıyorum adamın dükkanına girdim sordum abi varmı burlarda opel parcası satan yer dedim var yan taraf ama daha acılmadı dedi adama gittim icerde marangozlar falan calısıyo abi böle böle dedim bi yardımcı oldu bi yardımcı oldu anlatamam 1yıl garantili conta verdi +1 yıl garantili buji kablosu+2 tırnaklı bosch buji hepsini verdi baana hem cok ekonomik bi rakama sonra ben gittim benim ustaya bi taktırdım harika oldu araba tıkır tıkır ama araba niye yag atmıs bilyomusunuz bizim tamircide calısan bi arkadas opelede bakıyo baktı gel bunda yag eksilmis biraz koyalım dedi megersem arabnın yagı tammıs bizim yarım litre koydu tabi fazla gelmis serefsiz arkadasım yüzünden yag fazla gelince attırmıs oyüzdenmis arıza bizde arkadasımız arabayı düzgün yaptı die seviniyoz bidaha ölsem gitmem aman sizde dikkatli olun arkadaslar ne geliyosa arkadaslardan geliyo basımıza :)

orijinalini taktırmanı tavsiye ederim,size tavsiyem opel servisinden garantili parça alıp serviste taktırmanız.yukarıdaki arkadaşlarıma katılıyorum aracı sert kullanmamanız lazım...

Aynı dert bendede var dostum.. daha gitmedim bi ustaya.muayeneden yeni geçirdim arabayı pulu felan derken simdi sıra ona geldi bakalım kaça patlayacak bize

Geri