Beni Opel Düşmanı Sanan Arkadaşlar...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Opeli güzel gömmüşsünüz lakin belli konulara açıklık getirmek lazım.1990-2000 yılları arasında üretilen opellerin garantisi bittiğinde ve sanayiye düştüklerinde bu araçlara kimler bakmış acaba.Kimlerde tech 1,kimlerde tech 2 cihazları varmış acaba.Doğanda şahinde ustalığı öğrenenlerin bu araçlara kattığı yada bu araçlardan götürdükleri neler olmuş acaba.Bunları bir sorgulamak lazım.En önemli noktası elektrik tesisatı biçilmiş bir arabayla istediğiniz kadar uğraşın adam edemezsiniz,düzgün yürütemezsiniz.bu konu üzerine yazılacak aslında sayfalarca şey var.
Japon diye tabir ettiğiniz araçlarda bir zahmet arıza çıkartmasınlar zaten.Kaporta,motor ve dört tekerlekten ibaret araçlar.Birde bunları üstüne arıza yapsalar vay hallerine.

Opeli güzel gömmüşsünüz lakin belli konulara açıklık getirmek lazım.1990-2000 yılları arasında üretilen opellerin garantisi bittiğinde ve sanayiye düştüklerinde bu araçlara kimler bakmış acaba.Kimlerde tech 1,kimlerde tech 2 cihazları varmış acaba.Doğanda şahinde ustalığı öğrenenlerin bu araçlara kattığı yada bu araçlardan götürdükleri neler olmuş acaba.Bunları bir sorgulamak lazım.En önemli noktası elektrik tesisatı biçilmiş bir arabayla istediğiniz kadar uğraşın adam edemezsiniz,düzgün yürütemezsiniz.bu konu üzerine yazılacak aslında sayfalarca şey var.
Japon diye tabir ettiğiniz araçlarda bir zahmet arıza çıkartmasınlar zaten.Kaporta,motor ve dört tekerlekten ibaret araçlar.Birde bunları üstüne arıza yapsalar vay hallerine.

Boya ve km takıntısı tavan olan bir ülkedeyiz, aman kmsi düşük olsun aman boyasız olsun diyerek aslında içi çürümüş ekmeği yenip kenara itilmiş araçları alıyoruz, sonra yok efendim bu marka kötü yok efendim iflah olmaz yok efendim şu bu. Hem az yaksın hem hızlı gitsin diyerek motoru gebertiyoruz, ucuz olsun diye opelden anlamayan ustaya gidiyoruz, bahaneye gelince tanıdık para kazansın oluyor. 3 liralık arabayı amacı dışında kullanıyoruz 10 liralık köfte bekliyoruz, ayağımızın ayarı yok dipgaz sürüyoruz devir göstergesinin ne olduğunu bilmiyoruz çok yakıyo diye ağlıyoruz. Kasis alt takımlara ne yapar haberimiz yok, bam güm giriyoruz "aaa tıkır tıkır bi ses geliyo???" , şikayetler birikiyo götürüp yaptırmıyoruz topal ayakla zorluyoruz ee? opel dandik... Sayim mi daha şef? Kabul et Opelin dandik olduğunu artık...Opel almanyanın şahinidir deyince aklıma elektrikçi bi arkadaş geldi, 88 model şahine 10bin liralık harcama yapmış geri dönüş kamerası, uzaktan kumandalı marş falan :D Ben 98 model vectrama ucuz bir ses sistemi yapmak için 10 kez düşünüyorum, milletin parası bol ki dökük arabalara neler neler harcıyolar piyuuv :rakir:

11 bin lira harcanan araba hakikaten leştir yani başka açıklaması olamaz. sandık motor 6 7 bin desek 4 binde elektrik tesisatına harcasan bence abartıyorsunuz ;)

Kardeşlerin gülü arabaya yapılan herşey kayıtlı hepsini tek tek dökerim....
Bana opel i savunmasın kimse hangi araba mazot pompası üzerindeki müşirden mazot çekip kaplo içinden beyine yürütüp beyin yaktırır bi açıklama getir buna...arabayla sudan geçmeye korkuyoruz vay neymiş pompa beyni sağ davlumbazdan su alıp beyin yakıyor...ya bu opelin yaptığını alfa yapmaz yeminle...en azından alfa yolda bırakacam diyor,kendi arabasını kendi yapıyor...yok bu benim son opelim....
Arabama leş diyen buyursun ni gelsin servislerde yetiştim,motosiklette amerikan makinası ve otomatik şanzıman kitabını yazan bir abi tarafından yetiştirildim,yetkili serviste çalıştıklarım,sayısını bilemediğim kadar araba ticaretim,ailemizde baba tarafındaki aile mesleği olan arabacılık,36 senedir tır şöförü bir babanın yetiştirmesi,ve şu an çalıştığım 13'60 metre uzunluğundaki tır la,tecrübesiz veya kendimi kötü araba alabilecek kapasitede bir adam olarak görmüyorum...Gören varsa başım gözüm üstüne...Dediğim lafın her zaman arkasındayım...

2004 corsa c 1.3 cdti şirket çıkması bir kere arıza yaptı oda kızların taktığı renkli küçük küçük lastik tokalara benzeyen zımbırtı değişti 20 tl sorun gitti.
2001 astra g 4.5 sene bindik egr iptali haricinde sıfır sorun
2005 vectra c bakımları hariç sıfır sorun.
enişte reprezant astra h var essentia eşşek niyetine binerler. resmini atmıştım 200 bin küsür kilometrede 1.3 cdti problemi yok bir kere klima radyatörü değişti. kaza yapmıştı değişmemiş o zaman sanırım onun yüzünden.
babamın kuzeni var araba her an elimizin altındadır 2004 njoy astra g problemsiz. egr bile sıkıntı çıkartmadı ben bile egr bozulmamasına hayret etmiştim.
2009 yada 2010 tam hatırlamıyorum astra h 1.3 cdti enjoy sıfır sorun...
yani araba var araba var diye bir durum oluyor bunlar. arkadaşlarımdada var opel onları saymıyorum. bizim ailede opelden bol araba yok...
Bana opel i savunmasın kimse hangi araba mazot pompası üzerindeki müşirden mazot çekip kaplo içinden beyine yürütüp beyin yaktırır bi açıklama getir buna...
ve kablodan mazot gitmez... yanlış yazdın sanırım...

Kardeşlerin gülü arabaya yapılan herşey kayıtlı hepsini tek tek dökerim....
Bana opel i savunmasın kimse hangi araba mazot pompası üzerindeki müşirden mazot çekip kaplo içinden beyine yürütüp beyin yaktırır bi açıklama getir buna...arabayla sudan geçmeye korkuyoruz vay neymiş pompa beyni sağ davlumbazdan su alıp beyin yakıyor...ya bu opelin yaptığını alfa yapmaz yeminle...en azından alfa yolda bırakacam diyor,kendi arabasını kendi yapıyor...yok bu benim son opelim....
Arabama leş diyen buyursun ni gelsin servislerde yetiştim,motosiklette amerikan makinası ve otomatik şanzıman kitabını yazan bir abi tarafından yetiştirildim,yetkili serviste çalıştıklarım,sayısını bilemediğim kadar araba ticaretim,ailemizde baba tarafındaki aile mesleği olan arabacılık,36 senedir tır şöförü bir babanın yetiştirmesi,ve şu an çalıştığım 13'60 metre uzunluğundaki tır la,tecrübesiz veya kendimi kötü araba alabilecek kapasitede bir adam olarak görmüyorum...Gören varsa başım gözüm üstüne...Dediğim lafın her zaman arkasındayım...

şans işi be caner, oldumu oluyo işte, kimisi katır gibi biniyo hiç bir halt olmuyo, kimisi ne kadar dikkat de etse olacaktan kaçılmıyo. Her markaya lanet okuyan insanlar var, her markanında böyle insanı yıpratan arabaları var, tamamen şans işi bunlar.
Zaten opele binen adamın kafası az paraya çok şey zihniyeti, başka bi esprisi yok. Benim de param buna yetti bu yüzden buna biniyorum, vosvosa öptürmekten iyi olarak görüyorum.

Ben o kadar bakımına özen gösteren bir opelci olarak konta kapayıp sabah çalıştırdığımda lakur lukur ses gelen bir araç olarak opeli gördüm...

Park ettim bir gram sorunu olmayan aracın ne hikmet ise su devri daimi yapmadı ahanda bunu da opelde gördüm...

Seyir halinde giderken küt akü lambası yanan yine bu araçta gördüm...

Düzenli bir şekilde bakımlarını yaptırmama karşın ulan yine pislik yapma diyerek tek kontağını çevirdiğim araç yine bu oldu...

Vallahi korkumdan araba binmeye tırsıyorum... küt diye bobinden kalan yine ben bu araçta gördüm sadece 100 KM içinde buji kablosunu yiyen yine bunu gördüm...

Ömrümü yiyen yine bu araç oldu onu da gördüm :D

Kablodan mazot yürümez diyen kardeşim daha neler göreceksin,çok emin olma kendine,inanamadın dimi:)
Arabayı icat eden üreten çözemiyor problemini fatih kardeş..neler neler....araba değil ömür törpüsü...

Kablodan mazot yürümez diyen kardeşim daha neler göreceksin,çok emin olma kendine,inanamadın dimi:)
Arabayı icat eden üreten çözemiyor problemini fatih kardeş..neler neler....araba değil ömür törpüsü...
allah aşkına ben hiç kablodan yürüyen mazot yada bir sıvı görmedim. bunun mantıklı bir açıklaması varsa bilen yapsın buyrun. senin dediğine kalırsa arabanın stop farına giren su damlası sigorta tablosundan çıkabilir. yapmayın ya opel arabası nazlı arabadır ama sağlamdır ve öyle akşam yatıp sabah sorun çıkartmaz. baskı balata desen eyvallah triger desen eyvallah ama bir araba durup durup sorun çıkartmaz.
abim doğan l topluyor bir tane kendine kaportacıdır kendisi. elektrik aksamını çeken abi var ahmet adıda. b kasa vectra vardı kendisinde. arabada 2 kere sorun yaşamış elektrik tesisatını yenileyince araba tık demedi diyor. gözünü seveyim opel arabasının diyor. zamanında işi bilmeyen ustalar sayesinde adı çıktı arabanın.
hatta bir örnek vereyim arabanın korna butonu çalışmıyor diye adam kornaya ek kablo çekmiş sigorta kutusundan. böyle ustalar sayesinde arabanın anasını ağlattılar. arıza kodu okumadan cart curt daldılar arabaya. konuşuyorsunuz. 11 milyara 0 motor 0 elektrik tesisatı takar 10 sene anahtar vurmazsın arabaya... ;)

Geri