Ben böyle adanın.....(KKTC)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KKTC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar konu siyasi polemiglere dönüşmesin...

sor bakalım o adadakiler senin bu düşüncelerine katılıyorlarmı? yada bırakın bizi biz ingiliz olcazmı diyorlar!.. hakedene hakettiği kadar değer!.:mad:

kişilerin düşüncesi önemli değilki ona bakarsan bizim doğu da T.C. den memnun değiliz kürt devleti isteriz diyenler var öyle istiyorlar diye oraları onlara mı bırakalım. !!??

aday biservismiacsak kii:)nasıl gelicez adaya bi istek yapında adaya gelelim..ama direksiyonlar sağdan olmasınn:D

ewt arkadaşlar yaşamayan bilmez buranın zorluğunu anlatmaya başlasam neler neler var anlatılacak. Türkiyelisin diye uğramadığın kötü muamele kalmıyo bazen. Burada yaşayan Türkiyelilerin sorunu toprak parçasıyla değil yanlış anlamıyalım içindeki insanlarla. Türkiye plakalı arabası olan arkadaşların trafik polisinden yemediği ceza kalmıyo zincir den yediği ceza dahil(düşünün kktc de zincirden ceza yiyorsun). Daha anlatacak çok şey var ya neyse......

bekleriz ama....

aday biservismiacsak kii:)nasıl gelicez adaya bi istek yapında adaya gelelim..ama direksiyonlar sağdan olmasınn:D
istek yok arkadaşım almanya mı burası :D alacan nüfus cüzdanını yada pasaportunu atlayacan uçağa izmirden 1 saat 15 dk. antalyadan 45-55 dk. ankaradan 50 dk. sonra burdasın. Ama eğer amaç işyeri açmaksa TC. vatandaşı olduğun için ya kıbrıslı bir kız bulacan evlenecen 3 sene sonra vatandaş olup iş yeri açacan yok eğer kktc vatandaşı değilsen 100.000$ teminat yatırıp devlete bir işyeri açacan. Bir üçüncü olasılık ta kktc vatandaşı olan birinin üzerine açacan dükkanı bu biraz riskli tabi..... :D

3 ay önce conta yakan arabam bu gün anladım ki yine aynı sorunu yaşıyor. yaptırdığım tamirci adam olmayıp adam gibi yapmayınca sorun tekrarladı(hatta su eksiltme sorunu hiç çözülmemişti) ve adam ben o arabayı yapalı 3 ay oldu beni ilgilendirmez dedi varmı böle bişey var mı böle insanlık :mad: :mad: :mad:
Motor onarıcı radyatör onarıcı kullan.

ewt arkadaşlar yaşamayan bilmez buranın zorluğunu anlatmaya başlasam neler neler var anlatılacak. Türkiyelisin diye uğramadığın kötü muamele kalmıyo bazen. Burada yaşayan Türkiyelilerin sorunu toprak parçasıyla değil yanlış anlamıyalım içindeki insanlarla. Türkiye plakalı arabası olan arkadaşların trafik polisinden yemediği ceza kalmıyo zincir den yediği ceza dahil(düşünün kktc de zincirden ceza yiyorsun). Daha anlatacak çok şey var ya neyse......

Polislerin türkiye plakalaı arabalara bakışı farklı polisinden polisinede değişiyor bu olay genel bir çevirme sadece kıbrıs plakalılar durduruluyor yada baska bir cevirmede sadece tr plakalar kıbrısta film serbest olmasına rağmen adam bana filmden ceza yazmak için ısrar etti bende mezun oldum haftaya tr ye cıkacam zaten söktürecem hemde kıbrısta film serbest değilmi dedim ön camlar yasakmış sözde sonucta ceza yazdırtmadım birde işin ilginc tarafı carsıda zabıtalar yazıyor cezayı arabayı belirli park edilen alana istediğin kadar parket tekerin çizgiyi gectiyse yine camda ceza makbuzunu görüyorsun, birde heryerde cameralar var hız sınırı 65 cameralar oraya gelince herkes yavaslıyor ama cameradan sonra aynı hızda devam bende 3 kez 65 uzeri gectm ama ceza gelmedi eğer o cameralar turkıyede olsun ya uzerını kapatırlar ya kabloları keserler, oradaki her işlemi bilmek lazım arabanın syrusefer ini tam yaptırmak lazım ben gelmeden benim arkadasım tr plakalı aracına kıbrıs plakalı arac carpmasına ragmen polis kıbrıslı vatandasa ehlıyet bıle sormadı bızden sıgortamızı pasaportumuzu ve seyru sefer kagıtlarımızı ıstedı sonucta suclu bızım arkadas cıktı sucuda park alanında gerı gerı gıtmek daha anlatacak cok sey var ama sımdılık bu kadarla sınırlı kalsn.

bende askerligimi orada yaptim kibris halki kadar rezil ve onlar kadar üc kagitci millet zannederim yok asker normal sartlarda kesinlikle sevilmiyor sadece dara düstükleri zaman kardak krizinde oradaydim ertesi gün askere el sallamalar sigara vermeler önce dükkanlarina koymamak icin ters ters bakiyorlardi askere bir melemenin fiyati 35 bin lirayken askere 250000 liraydi 1996 da askerlik bittide kurtuldum ama suda varki kirmizi topraklarda ecdadimizin kani kokar beni askerlik boyunca ayakta tutan buydu

bende askerligimi orada yaptim kibris halki kadar rezil ve onlar kadar üc kagitci millet zannederim yok asker normal sartlarda kesinlikle sevilmiyor sadece dara düstükleri zaman kardak krizinde oradaydim ertesi gün askere el sallamalar sigara vermeler önce dükkanlarina koymamak icin ters ters bakiyorlardi askere bir melemenin fiyati 35 bin lirayken askere 250000 liraydi 1996 da askerlik bittide kurtuldum ama suda varki kirmizi topraklarda ecdadimizin kani kokar beni askerlik boyunca ayakta tutan buydu

ewet orada askerlik yapan arkadaşlarım pek memnun dönmediler.
asıl soru şu bu kıbrıs ta çocuk doğmuyormu?
bu çocuklar 18 yaşına gelmiyor mu?
yapsınlar memlektlerinde askerliklerini

ben de askerliğimi kıbrıs ta yaptım. kıbrıslıların (hepsini kastetmiyorum) geneli türklükle alakaları yok !!! yozlaşmışlar hatta kendi aralarında ingilizce konuşanlara çok rasladım. oraya iş yada öğrenim sebebiyle gidecek arkadaşlara tavsiyem araba götürmeyin. 1000ytl ye kullanabileceğiniz bir araba alırsınız orda.dönüşte ister atın ister satın...esnafı ayakta tutan askerlerimiz ancak insan nankör olmaya dursun...

serpen
balıkesir-kütahya

Geri