Astra J Navimaster Tanıtım Videoları

Ynt: Astra J Navimaster Tanıtım Videoları

Hııım bana da yanlış bilgi aktarmışlar..

yavuzozkan link' Alıntı:
Hııım bana da yanlış bilgi aktarmışlar..
Yavuz diğer cihazlarda durum nedir? varmı canbus özelliği olan. Yani navigasyon sesini auxa bağlanmadan verebilen. Hepsi aux ile bağlanıyor sanırım.

madmax50 link' Alıntı:
Yavuz diğer cihazlarda durum nedir? varmı canbus özelliği olan. Yani navigasyon sesini auxa bağlanmadan verebilen. Hepsi aux ile bağlanıyor sanırım.
Android dışında hepsi böyle sanırım. Cyclone kullananlara sormak lazım

firstemperor link' Alıntı:

bana da öyle geliyor

Sanmıyorum androidlerin canbus uyumlu olduğunu. Sanırım üreticinin desteklemesi lazım canbus uyumunu.

Hep söylüüyoruz canbus canbus diye neymiş bu canbus

CAN, Controller Area Network.

Can bus, otomobillerin, biribirinden uzak, akilli MCU (microcomputer unit)

devrelerinin biribirleri ile cok az baglanti ile konusabilmeleri ihtiyaci ile cikmis ve yanlis hatirlamiyorsam Bosch firmasina patentli bir sistem. (merkezi bilgisayar, kapi ve cam kontrol bilgisayari, alarm

sistemi, silecek kontrolu vs vs gibi akilli unitelerin networkunu sagliyor)

Baslangicta otomobiller icin dusunulen bu yapi daha sonra sanayi elektroniginde de (CNC elektronigi vs ) kendine

yer buldu ve gelisti.

Iletisim hizi oldukca yuksek (2.5 Mbit/s) ve network yapmaya imkan taniyor.

Can bus sadece bir interface tipi olmayip islemcinin  CAN controller

duzenegine de sahip olmasi gerekir.  (USART'dan tamamen farkli bir donanim.)

Klasik RS485 interface ile UARTa sahip  birden fazla birimi, kendi aralarinda  haberlestirmek icin

protokol yazmak lazim ve bu protokol  CPU yu yeterince mesgul edecektir.  Ve baud rate' iniz ne kadar yuksek olursa olsun
bu protokol sonucta asil iletilecek datalarin iletim hizini

dusurecektir.

CAN bunu ortadan kaldiriyor ve yuku donanima birakiyor. Herhangi bir birim master konuma gelebiliyor.

Fikir olmasi acisindan, Start bitini takiben 12 yada 32

bitlik  arbitration bitleri takip ediyor. Bunu 6 bitlik kontrol bitleri, ardindan da 8 bitlik data bitleri, 16 bitlik CRC ve 2 bitlik ACK ardindan da stop (end) bit takip ediyor.

RS485 de oldugu

gibi CAN  interface de de  RX ve TX hatti icin 2 ser hat kullaniliyor.
(Ancak bunlar biribirine bağlı ve sonuçta interface den 2 kablo çıkıyor)

madmax50 link' Alıntı:
Cihaza gelecek olursak benim açımdan hayal kırıklığı oldu. Ben cd300 sistemin ses çıkışını beğenmiyordum ama navimaster orjinal ses sisteminin çıkışını kullanıyormuş. Yani ses kalitesi değişmeyecek aynı sistemle yola devam :)

Ne yani yine 2 çıkış mı olacak ön arka hoparlörleri ayıramıyor muyuz ? Sadece sağ sol mu kalacak :(

madmax50 link' Alıntı:
Bildigim kadariyla necvox eski modelleri aux tan baglanmiyor.
Basli basina sonradan takilan teyp gibi kullaniliyor.
Yeni modelleri nasildir bilmiyorum ama.

Kısaca canbus istediğimiz tuşa istedigimiz komutu eklememize yarıyor. Android sistemlerde kesinlikli Canbus var tecrübe ile sabittir. Kenan cihaz sistemin aracın unitesini kullanıyorsa yapabileceklerini ana unitenin yapacaklariyla sınırlı. Zaten Navimaster alan arkadaşlar işin daha çok görsel kısmıyla ilgileniyorlardi, fiyat performans açısından iyi bir cihaz android cihazın yarı fiyatına neredeyse.

Kısaca canbus istediğimiz tuşa istedigimiz komutu eklememize yarıyor. Android sistemlerde kesinlikli Canbus var tecrübe ile sabittir. Kenan cihaz sistemin aracın unitesini kullanıyorsa yapabileceklerini ana unitenin yapacaklariyla sınırlı. Zaten Navimaster alan arkadaşlar işin daha çok görsel kısmıyla ilgileniyorlardi, fiyat performans açısından iyi bir cihaz android cihazın yarı fiyatına neredeyse.

Canbus olmamasının tek olumsuz yanı usb üzerinden müzik dinlerken direksiyondan mp3 değişmiyor. Konsoldan değişiyor. Tabi bu durum cd300 için geçerli cd400'de böyle bir sorun yok. Ben androidin alınması için hiçbir neden göremiyorum. Bu cihazda gerekli olan navigasyon,arka kamera ve müzik çalar. Bunların dışında yok internete girermiş,oyunmuş, marketmiş vs. özellikler bir kez denenip sonrasında unutulan özellikler.

Merhaba arkadaşlar ürünü monte ettim. Şuan sağlıklı bir şekilde çalışıyor. Navi şahane geri görüş çok net, hızlı sayılır. Videolar çok net ve takılmadan çalıyor. Sadece canımı sıkan navimaster in kendi hopörlörünün sesi beni deli ediyor nasıl kısılacak onu da bilemiyorum. Sesini kısınca teyp ten hiç ses gelmiyor. Yani hiç ses alamıyorum. Açınca ise sorun yok ama tiz sesleri duyuyorsun! Neyse ürün hoşuma gitti fakat bu durumu bir türlü çözemedim.

Geri