astra h hararet yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rfaydogan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rfaydogan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
mrb arkadaşlar.aracımı çalıştırdıktan sonra kısa bir sürede su sicaklığı yükseliyor.100 derecede radyatör fanı çalışmaya başlıyor ve su sicaklığı daha sonra sürekli 112 - 113 derece.hararet yapmıyor ama fan sürekli çalışıyor kontagı kapatana kadar hiç durmuyor , motor suyu hep aynı 113 derecede kalıyor.yakın zamanda da servise gitme imkanım yok izmire 100 km uzaktayım.bu konuda fikirleriniz olursa sevinirim.

aracınız hararet yapmıyorsa 113 derece ve vaktinde fan acıyorsa sanırım hararet ı gösteren müşürünüzde problem var , dereceyı saglıklı göstermıyor .. Bu arada aracda hararet 113 geldıgınde motorda bı sendeleme , calısmasında bır tuhaflık oluyor mu ?

astra h benzinli araçlar yüksek sıcaklıkta çalışıyor, benim aracım da öyle. Ayrıca fanı da 100 değil yanlış hatırlamıyorsam mevsimine göre 108-113te açıyor.

Evet bende bı ara arastırdım fan problemım vardıda , forumda onceden acılmıs konularda bazı arkadaslar 105de fan acıyor demısdı , mantıken suyun kaynama derecesının 100 oldugunu bıldıgımız ıcın 105 bıraz korkutucu geldı ama daha sonrada ögrendım kı benzınlı modeller daha da cok ısınıyormuş ..

banada müşür arızalı olabilir gibi geliyor.müşür arızalı olursa fanı sürekli çalıştırabilirmi? hadi 105 derece falan normal olabilirde 115 fazla bu sicaklıkta hararet yapması gerekir bence.hararet yapmıyor ve motorun çalışmasında aracın çekişinde de herhangi bir sıkıntı olmuyor.

115 dereceyi düz yolda sabit hızda görmezsiniz, sıkışık trafikte o derecelere çıkıyor. Normalde sabit hızla (80-90) gittiğinizde motor sıcaklığının 100 derece civarı olması lazım. Eğer durum benim dediğim gibiyse her şey normal.

Ben yetkili servise bunu sormuştum 113 derecede fan açar demişti. Benim aracımda yazın 108 derecede açtığını gördüm.

Tam olarak hatırlayamıyorum ama astra h ler için çift müşür var demişlerdi yazın ayrı kışın ayrı derecelerde açıyor diye. O yüzden üstteki mesajımda 108-113 diye yazdım

şehiriçinde dur kalk yapmaktan 113 derece olsa sadece tamam diyeceğimde , uzun yolda arabayı zorlamadan giderkende sürekli fanın çalışması ve 113 derecelerde sabit kalması anormal geldi bana.

şehiriçinde dur kalk yapmaktan 113 derece olsa sadece tamam diyeceğimde , uzun yolda arabayı zorlamadan giderkende sürekli fanın çalışması ve 113 derecelerde sabit kalması anormal geldi bana.

bu havalarda bu kadar yükselmesi anormal...
ya termostad acmiyor sirf kisa devir yaptiriyor veya senin ateslemende problem var motor isiniyor...yani zamanlamasiz atesleme nasil derler avans vurma...buda motoru cok yüksek dereceye cikarir motor icin saglikli degil,buda taabiki motorun isinmasina sogutma kafi gelmeyince devamli fanin devreye girmesine sebebiyet verir. zatenkendinde diyorsun yüklenmeden bile hararet yüksekte duruyor,sente ayarina baktirdinmi?

bak sente derken trigerin gevsek de olabilir bunlara bak derim..kolay gelsin

O zaman bir problem var demektir. Dediğim gibi sabit hızda 98-102 arası oynamalı kesinlikle daha fazla değil. Servise göstermenizde yarar var.

Geri