Astra G Sportive 2.0 "0" Hararet Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aqua
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aqua

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba; Forumda yeniyim. 2 Hafta önce yeni bir araç aldım 99 model 2.0 astra sportive. Forumda okuduğum kadarıyla genelde normalin üzerinde değerlerin opel kullanıcıları tarafından benimsenmiş olduğu veya opelin ecotec serisi motorlarında böyle bir karakter olduğu yönünde. Ancak benim bir sorunum var aracımın hararet göstergesi yerinden pek oynamıyor. Çok devirli ve performanslı kullanmıyorum işyerim ve evim arası 15 km. trafiksiz düz bir yol ne giderken ne dönerken hararet seviyem hiç kıpırdamıyor yerinden. Sadece uzun süren yokuşlu yollarda 80-90 aralığına geliyor veya tam 90 a oturuyor. Sanayiye götürdüm usta hararet müşürü dedi. Orjinali ile değişim yapıldı. Elimiz deymişken kırmızı antifriz koyup suyunuda değiştirdik. Ama sorunum devam etmekte. Usta yine böyle birşey yaparsa termostat problemi olabilir demişti. Sizlerin fikir ve görüşleriniz rica ediyorum. Herkese iyi forumlar

Termostad açık kalabilir. Ve aracın ısınmasına izin vermez. Çalışır çalışmaz araç su motor içinde dolaşmaya başlar. Olabilir. Mantıklı.

termostad açık kalmış. yada sökülmüş içi eski sahibi tarafından.
termostadı değiştirin. genleşme kabı kapağınıda yenileyin eskimiştir pek önemsenmez ama önemlidir.ayrıca sistemde kaçak olup olmadığını pompa yardımıyla kontrol edin. 15 psi yani 1 bar basıncı tutabilmeli...

aynı sorun bende de vardı termostatı değiştirdim düzeldi,sizin de sorununuz aynıya benziyor termostat acık kalıyor

Geri