astra g klima uğultusu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lider85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
değerli opel kullanıcıları klimadan çıkan ses benim arabamda da var. Servise gittim bir sorun olmadığını söylediler soğutması çalışmasında problem yok bence arabalarınızı servislere götürüp kurcalattırmayın.

dün akşam yine uğraştık ama sonuç aynı arkadaşlar
uğultu devam ediyor

şarj dinamosu ses yapabilirmi acaba ?
klimayı açınca yüke bindiği için olabilirmi ?

önümüzdeki cumartesi günü bende arabayı servise götürecem 100 bin bakımı için klima uğultusunu da söyleyecem

benim klimamdan da ses geliyordu filtreyi değiştirdim düzeldi

benim klimamdan da ses geliyordu filtreyi değiştirdim düzeldi
ses nasıldı tam olarak ? uğultumu ? gaz ile birlikte artan bi sesmi ?
benimde filtreden şüphelendik ama
makinaya bağladığımızda arada basınç farkı yoktu yani filtre tıkalı olsa basın farkı oluşacaktır bu yuzden değiştirmedik
birde benim araçta filtre ayrı değil

havalandırmayı açtığımda 3 ve 4 seviyesine getirdiğimde uğultu şeklinde bir ses çıkıyordu. filtreyi değiştirdiğimde kazara fark ettim sesin gittiğini, o gün bu gündür hakikaten ses yok. karbon filtre vardı bundan önce yani rengi koyu griydi, sonradan taktığım da ucuz filtre. bence değiştirmekte fayda var sonuçta yılda bir kez değiştirmek gerekebiliyor...

siz polen filtresinden bahsediyorsunuz. ben o filtreyi 3 ayda bir değiştiriyorum :)
bizde sorun o değil.ses motor bölümünden geliyor
filtreden kastımız ise klima radyatörünün içinde sistemi temizleyen parça

ooo sizin işiniz biraz daha derin o halde. kolay gelsin hocam. sorunun sebebini bulursanız lütfen buraya da yazın ki bir gün başımıza geldiğinde bulalım ;)

şüphesiz noktasına virgülüne kadar yazarım

Geri