astra 2009

Ben de sizin çektiklerinizi çekiyorum. İzin verirseniz aktarayım. Araç Almanya'da üretildikten sonra Belçika'nın Antwerp limanına geliyor. Ayrıca Opel in Belçika'da da bir fabrikası var ordan çıkan araçlarda bu limana gönderiliyor. Ordan Grimaldi isimli gemiye biniyor araçlar. Sonra sırasıyla İngiltere Southampton - İtalya Salerno - Yünanistan Pire - Türkiye İzmir - İsrail e gidiyor gemi. Belçika'dan İzmir e gelmesi 10 - 12 günü buluyor. Araçlar limana gelir gelmez hemen İzmir Torbalı daki merkeze gönderiliyor. Burada gümrüğü yapılan araçlar, Türkiye geneline dağıtılıyor bayilerin taleplerine göre. Paylaşmak istedim. İyi sohbetler.

sedanların polonya'da üretildiğini duydum.bu araçların gelişi hakkında bi bilginiz var mı peki? artık beklemekten ve plan yapmaktan helak oldum :sorry:

Sizi çok iyi anlayabiliyorum. Ben de 28 Mart'tan beri helak durumdayım. Siz de İzmir'liymişsiniz. Ben bugün İstanbul' a giden bir sürü sedan gördüm. Belki aracınız gelmiş bile olabilir. Bayi ile temasa geçtiniz mi? İzmir de hangi bayiden aldınız aracınızı? Ya Makedonya yada Macaristan da da bir fabrikası daha var yanılmıyorsam Opel in. Bütün araçlar Belçika da birleşiyor diye biliyorum.

evet ben izmir'deyim öğrenciyim ve ne yazık ki son senem :( samsun reis bayiiden sipariş verdik biz babam artvin/hopa'da çünkü. bayiyi çarşamba aradık 15-20si arası dedi.ilk gün de bunu demişti hala da bunu diyor:( o yüzden ordan pek bi bilgi alamıyoruz.ben de gitmek istiyorum arac alınırken ama dedikleri tarihlerde gelmez de 22 sine falan sarkarsa biraz zor görünüyor ondan sordum...

O zaman senin aracın gelmiş olabilir kardeşim. Çünkü bana da 15 ile 22 si dediler ilkten. Sonra 14 ü dediler. Yani şuan tahminimce aracın Torbalı da dır. Pazartesi ya da en geç salı günü yola çıkar diyr tahmin ediyorum. Keşke İzmir den alsaydın. Biner giderdin.:) Neyse sağlık olsun kazasız belasız. Umarım biraz da olsa yüreğine su serpebilmişimdir.

O zaman senin aracın gelmiş olabilir kardeşim. Çünkü bana da 15 ile 22 si dediler ilkten. Sonra 14 ü dediler. Yani şuan tahminimce aracın Torbalı da dır. Pazartesi ya da en geç salı günü yola çıkar diyr tahmin ediyorum. Keşke İzmir den alsaydın. Biner giderdin.:) Neyse sağlık olsun kazasız belasız. Umarım biraz da olsa yüreğine su serpebilmişimdir.

ahhh be abiiii nasıl bal damlıyor ağzından :D ya dedim babama hem dedim mezuniyetten sonra hep beraber döneriz die ama samsun'daki bayiideki adam amcamın tanıdığıymış.ya adamın babama dediği gelmeye yakın ben size hbr vercem demiş.1-2 gün içinde gemiye yüklenir demiş.kredi işi var plaka falan.gerçiplaka geldikten sonra çıkar ancak faturası vergisi cart curt...

Dediğim gibi gelmiştir bence aracın. Pazartesi, salı gibi sana doğru yola çıkar. Fakat şöyle bir durum var. Tırlarda gps mevcut ve gece yol almıyorlar. Yani sadece gündüz ilerliyorlar. Samsun a da bir kez otobüsle gitme gafletinde bulunmuştum.:( 18 saat mı ne sürmüştü yanılmıyorsam. O bakımdan size net bir gün verememiştir bence bayi.

Dediğim gibi gelmiştir bence aracın. Pazartesi, salı gibi sana doğru yola çıkar. Fakat şöyle bir durum var. Tırlarda gps mevcut ve gece yol almıyorlar. Yani sadece gündüz ilerliyorlar. Samsun a da bir kez otobüsle gitme gafletinde bulunmuştum.:( 18 saat mı ne sürmüştü yanılmıyorsam. O bakımdan size net bir gün verememiştir bence bayi.

ewt biliyorum.ya gece yol almasa bile 2 güne gider bence sırf sabah gitse.ama benm merak ettiğima dam daha gemiye binmedi 1-2 güne biner demiş telde çarşamba günü yani 3 gün önce.gelmiş midir yine de sence? bir de torbalı'da napılıyo acaba? mumlar falan mı sökülüyor ? baklaım inş dediğin gibi ararlar p.tesi araç tr'ye girdi bayimize doğru geliyor die :sorry:

Şuan ki gemi Yünanistan Pire ye doğrı yol almakta. O gemi 12 mayısta İzmir de olacak. Bu gemi 2 gün önce İtalya daydı. Yani yeni binme şansı yok. Senin aracın gelmiştir bence. Yada 12 Mayıstaki gemide olabilir ama bu bence düşük bir ihtimal. Zaten 12sindeki gemide de yoksa bir sonraki gemi 19 mayısda yanaşacak.
Torbalı da gümrük işlemleri yapılıyor. Araçlar kapalı gemi de geldiği için mumladıklarını sanmıyorum. Son bir genel kontrol falan yapıyorlar Torbalı da. Sonra da sevkiyat.

ooooffffffff offff adam gibi bilgi veren yok ki yaa.arabanın şasi no belli adam gibi söleyin.kesin 12 mayıstaki gemidedir ama eğer gelmişse ptesi anlarız dediğim gibi.o bile iyi sonuçta 20 si gibi falan teslim alabiliriz.ama 19 undaysa artk ben anca temmzuda görürüm.nese sorunsuz bi şekilde gelsin ve araç sorunsuz olsun da 1 hafta geç gelsin napalım.bu arada çok sağol ya ilgilendiğin için :):)

Düzeltme: Sanki güvertede de araçlar var bu resimde. O zaman mum çıkarma işlemleri de yapılıyor olabilir ama normalde gemi limana burundan yanışıyor. Kapak kalkıp araçlar içinden çıkıyor.

Geri