eee kardeşim verdiğin bilgiler için sağol.Ben chip yaptırmadan önce şimdi yaptığım gibi gün gün ayrıntılarıyla chip sonrası yaşadıklarını anlatan bir kullanıcı yazısı bulamamıştım.Chip yaptırmaya gözümü karartıp gitmiştim,ne olacağı hakkında ayrıntılı bilgim yoktu.Chip ten sonra sadece araç çok iyi oluyor diyen bir kaç arkadaşın yazısı vardı,onlarda araçtaki değişimlerden çok genel bir bilgi veriyorlardı.O yüzdendir ki öğrenmek isteyen arkadaşlar vardır diye gün gün km km araçtaki gözle görülür değişimleri önemli gördüğüm çekiş,yakıt tüketimi,motor ve turbo sesi,duman ayrıntılarını dilim döndüğünce anlatıyorum.İsteyen yararlanır isteyen yararlanmaz.
eee arkadaşım bahsettiğin arızalardan hiç birisi yok astramda.Şu an araç gayet sağlıklı hatta eskisinden bile daha sağlıklı çalıştığını söyleyebilirim.Elektrik arızası yok,ilk çalıştırma eskisinden hızlı,yolda gidişat sorunsuz ve mutlu eder vaziyette,eskiden deviri 2000 devire yakın tutmaya çalışıyordum şehir içi 6.8 lt/100km yakıyordu şimdi araç o kadar hızlı devirleniyorki 2500 devir ortalamasında kullanıyorum (gaza basmak insanın hoşuna gidiyor) 7.1 lt/100km yakıyorki bu çok iyi bir değer.Chip ten önce 2500 devir ortalamasıyla kullandığımda 7.6 lt/100km yakıyordu o yüzden 2000 devir ortalamasıyla kullanıyordum.
Eskiden yaşlılar gibi sakin kullanıyordum aracı.Çünki gaza basınca hızlanma çok yavaştı,hele yokuşta iyice yaşlandırıyordu insanı,yüzümdeki çizgileri arttıyordu gülümseyemediğim için.Şimdi gençliğim geri geldi sanki.Kendimi daha güçlü,atak,seri ve çalışkan hissediyorum,eski hantallığımda geçti Chip sayesinde.Bunlar espiri değil gerçek.Aracı kullanırken araçla bütünleşiyor insan.Bu da gerçek hayatına yansıyor.Şimdi insanlar neden Ferrari almak istiyor anlıyorum.
Aslında bu ayrıntıları anlatmasaydım daha iyiydi.Herkes chip yaptırırsa benim astramın diğerlerinden bir farkı kalmayacak.Yolda diğer astralara biraz fark atmak hoş oluyor çünki.