Aşırı Su eksiltme Yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ACAR14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ACAR14

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar araç sabit çalışırken gaz pedalına basınca eksozdan beyaz duman ve su atıyor damlama şeklinde deil gaz pedalına bastıkça arkaya su atıyor fışkırma şeklinde,forumda biraz araştırdım,araçta çekiş problemi yok,yaz aylarında hararet 95-100 ü buluyordu servis bunun normal olduğunu söyledi,acaba conta yakmış olabilirmiyim,yada üst kapaktaki su kanallarında çürüme eskime olabilirmi_? Birde ilk çalıştırmada saat-tarih göstergesinin oradan su sesi geliyor sanki hava varmış gibi fokurtulu bir ses bu neden olabilir_?Teşekkürler....

Son düzenleme:
arabanın suyunu tamamla çalıştır hafif gaza bas belli bir süre sonra suyu aşırı derecede dışarı atıyorsa conta yakmıştır.
1 hafta boyunca conta kapak vs ile uğraştım. güyya benimki de hava yapmıştı tavsiyem opel servisi değil ustaya göstermen

eğer su kaçağı gözükmüyor ve araç sueksiltmeye devam ediyorsa ve aşırı beyaz duman varsa conta yakmış olma ihtimaliniz kuvvetli;eğer conta yakmışsanız; hortumlarda oluşacak kompresyon basıncından dolayı su hortumları patlayabilir...

Ustaya gösterdim iki hafta önce,gözle görünür bi kaçak görünmüyor,kapak açtırıcaz sanırım,yaptıran arkadaşlar varmı acaba kaça patlar?Üst takım contaların tamamının da değişmesi gerekecekmi_?

kapak kaynak dikiş 400
tüm contalar 100
yağ antifriz vsvs 100
işçilik 200
verdim

Kardesim herseyden önce aracin su eksiltiyormu..yani egzozdan degil..aracin suyu eksiliyormu..yoksa egzozdan gelen su ve buhar hersey bitti demeye gelmez sonucta havalar sogudu ...soguk motordan da buhar cikmasi normal...eger eksilitiyorsa..o zaman contadan dir...yagin rengine bak beyazli kahverengi yani kakaou renginde ise motor yag kapagin edrafi beyaz ise icinden conta yediginin belirtisidir...

Kardesim herseyden önce aracin su eksiltiyormu..yani egzozdan degil..aracin suyu eksiliyormu..yoksa egzozdan gelen su ve buhar hersey bitti demeye gelmez sonucta havalar sogudu ...soguk motordan da buhar cikmasi normal...eger eksilitiyorsa..o zaman contadan dir...yagin rengine bak beyazli kahverengi yani kakaou renginde ise motor yag kapagin edrafi beyaz ise icinden conta yediginin belirtisidir...
Araçta su eksiltme sorunu var,taşma kabındaki su eksiliyor,acaba radyatördeki su eksildikçe mi oradan alıyor_?yada fazla suyu tahliye ediyorda ben eksiliyo sanıyorum_?Taşma kabında sürekli orta seviyede su mu olması gerek_?sabah antifiriz koydurmak için ustaya gittim eksozdan çıkan buharın renginin normal olduğunu söyledi havalar soğuyunca olur dedi,taşma kabındaki suyun rengide normal su rengi,bu olay yağ değişiminden sonra gerçekleşti,MAGNATEC 10W-40 koyduk acaba yağda mı sorun var_?conta yansa araçta tekleme v.b gibi nasıl belirtilier olur_??

Son düzenleme:
konu açılmışken bende bişeyler sorayım bilen arakadaşlara. benim araçtada su eksitme var. ağustos ayında radyatörü değiştirdim. tabi bu sorun radyatör değiştirmeden öncede vardı. sabahları bıraktığım yere bakıyorum fakat damlatmamış. yağına bakıyorum yağda sorun yok. zaten yaağınıda yeni değiştirdim. artık havalar soğudu. klimayı sıcakta çalıştırıyoruz malum. şimdide sabahları çalıştırdığımda ve ışıklarda dururken egzozdan beyaz duman çkıyor. su eksiltme çok az aracı sık kullandığım zamanlar bir hafta on gün de yarım litre kadar eksilti. sorun nedir. bilen varsa yardım ederse sevinirim. teşekkürler

Araçta su eksiltme sorunu var,taşma kabındaki su eksiliyor,acaba radyatördeki su eksildikçe mi oradan alıyor_?yada fazla suyu tahliye ediyorda ben eksiliyo sanıyorum_?Taşma kabında sürekli orta seviyede su mu olması gerek_?sabah antifiriz koydurmak için ustaya gittim eksozdan çıkan buharın renginin normal olduğunu söyledi havalar soğuyunca olur dedi,taşma kabındaki suyun rengide normal su rengi,bu olay yağ değişiminden sonra gerçekleşti,MAGNATEC 10W-40 koyduk acaba yağda mı sorun var_?conta yansa araçta tekleme v.b gibi nasıl belirtilier olur_??

Yag degisimi ile sorun olmaz..
Pekii motor yag kapaginda beyazli varmi??? motorun rengi kakaou rengindemi??? yoksa bu saydiklarim o zaman aracin contadan degil baska yerden kaciriyordur....

Semia sizin msjınızdan sonra özellikle motor yağ kapağına,taşma kabına baktım söylediğiniz gibi belirtiler yok,taşma kabındaki suyun seviyesi ortadaki çizgiye kadar olacak sanırım,motor kapalıyken yada çalışırken bu seviye fark edermi_?radyatöre su buradan mı devir daim olur_?yoksa radyatördeki su seviyesi eksilince mi buradan takviye eder_?aklıma gelen benim suyu fazla koymam aracında fazla suyu tahliye etmesi.

Geri