Arkadaşlar iyi günler. Aracım 2004 Vectra c kasa. Sorun şu şekilde . Aracım ile motor sıcakken 80-110 km hız ile 5. vitesten 4. vitese düşürdüğümde yağ veya balata kokusu gibi bir koku geliyor. Önceleri baskı balatadan olduğunu düşündüm ustaya götürdüm. Usta el freninin çekerek denedi ve baskı balatada bir sıkıntı olmadığını söyledi. bende önemsemedim. İlerleyen günlerde aracım ile yokuş aşağı inerken 5. viteste gazdan ayağımı çekerek motor freni ile kendi gazını bulup insin dedim. aynı koku yine geldi. ne zaman yüksek hızlarda (90-110) 5. vitesten 4. vitese düşürsem ve yokuş aşağı inerken gazdan ayağımı çeksem aynı koku geliyor. yıllardır sanayide çalışan bir arkadaşımla yolculuk yaparken aynı koku geldi ve bana bunun yağ kokusu olduğunu söyledi. bu kokunun sebebi nedir. Şanzuman yağını kontrol ettirdim yağı var. Ben baskı balatadan şüphe duyuyorum. en son ne zaman değiştiği konusunda bilgim yok. ama baskı balata eskise araba boşa çıkar gibi olduğunuda biliyorum bunlarla hiç karşılaşmadım. Yardımcı olursanız sevinirim.