arkadaşlar lastik sürtmesi yardım

kenan_06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar benim arac vectra a kasa orjinal lastikler 195*65*R14 ben jant lastik aldım 205*40*R16 araç yaylanınca ve arkaya iki üç kişi binince çamurlukların ağzına sürtme yapıyor yapabileceğim bişey varmı duruma bi el atarsanız sevinirim teşekkürler resim aşağıdaki linkte mevcut

Ekli dosyalar

• untitled.webp
    untitled.webp
    36.8 KB · Görüntüleme: 56
orjinal lastikleri takıcaksınız veya o lastiğe göre yay alıcaksınız

aynen ya orjinal cantini alacaksin veya evet veya yanaklari ( kaporta)acacaksin...actiracaksin

aynısı bendede olmuştu çamurlukları az bişey açtırdım oldu dışardan hiç belli olmuyor bence öyle yaptır gözlede belli olmuyor hiç sürtmede yapmıyor

Öncelikle lastik seçiminiz yanlış. 205/50R16 almanız gerekirdi, şu anki lastikleriniz orjinallerden çok daha küçük (%6.5 küçük). Dolayısıyla 100km/s yaptığınız anda aslında 94km yapıyorsunuz, km sayacınız da fazladan artıyor.

Sürtme olayı ise hatalı ofset jant yüzündendir. Daha yüksek ET değeri olan jantlar ile sürtmeyi azaltabilir veya ortadan kaldırabilirsiniz.

benım aracımda a kasa bende 205/40/17 almıstım ama surtme yaptı çamurlukları açtırdım surtmeyı kestı ama sert bır çukura gırıp çıkınca veya bazı yerlerde yollar yamadan dolayı yuksek atıyor oralra sert gırınce arka kapı ıle çamurlugun bırleştıgı ınce bır saç var oraya vurma yapıyor sankı taş degmış buda tekerın kalınlıgının fazla olmasından 195 rahat kurtarıyor ama 205 a kasalarda kurtarmıyor arkaları çamurlugu ezdırsenız bıle fayda edecegını sanmıyorum

bu çamurluk açtırma nasıl oluyor arkadaşlar çamurluk boyanıyormu ve kaça çıkar tahminen

Bende tam tersine lastik boyutunu kuculttum.185/65/r14 taktım.arac daha da rahatladı.
Bi zararı varmı peki yaptıgım işlemin?

Ben netten buldugun 2-3 yere tel açtim 40-30 lira dediler karacaören sanayisinde bi dostumuz var ona gittim oda beni bir kaportaciya yolladi 10 liraya halletti

Bende tam tersine lastik boyutunu kuculttum.185/65/r14 taktım.arac daha da rahatladı.
Bi zararı varmı peki yaptıgım işlemin?
91 model A kasalar için orjinal lastik ölçüsü 185*65*14 dür. 93 modelden sonra 195*60*14 kullanılıyor diye biliyorum.

Geri