ne demek frenaj abs devreye girmeden once daha iyi nasil boyle sacma bir dusunce ile yillarin devrimi abs sistemine camur atiyorsunuz anlamadim bne yahu... frenaj her zaman duz bir yolda karsiniza cikan engel e karsi mi ihtiyac duyulan bir sey dir yahu... onemli olan zink diye durmak mi yoksa araci dengeli tutmak mi... yer de aracin tekerinin tutacak kadar tutunma yuzeyinin olmadigi her durum da abs bir ise yaramaz cun ki hicbir sey bir ise yaramaz... son ana kadar manevra kabiliyetini saglayan aracin tekerlerinin kilitlenmesini engellerek duzgun bir cizgi de durmayi saglayan carpmamaniz gereken seye kadar spin ve takla atmadan gitmenizi saglayan abs dir zaten... oyle metrelerce fark olmuyor ki abs siz sistemle abs li arasinda... abs harika esp mucize kalanini idaa eden de boyle arac surmemis demektir...
saçma sapan bir düşünce değil. abs kötüdür demiyor kimse. çok iddialı bir yazı olmuş ama yanlış olmuş. böyle araç sürmemiştir demişsin ama yıllardır kullanıyoruz. örnekler verdim ben yukarıdaki mesajımda mesela. sağdan soldan duyduğum yarım yamalak bilgi değil onlar. abs kötüdür demiyoruz tabiki mucizedir ama her durumda iyi değildir. bazen de başına bela olur. senin gibi mucize dersek, benim gibi arkadan geçirirsin işte o arabaya. esp de süper bi güvenlik sistemi ama senin gibi sonuna kadar güvenip mucize muamelesi yaparsan takla atmak pek de zor olmaz.