Arka tekerlerde ABS düzeneği varmı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan burak10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
dediğinize göre kampana olsa dahi arka tekerde abs var.tamam bu kabulüm, yanıt veren herkese teşekkürler. Şu televizyonda taksi Astra H karlı havada kadını altına alıyordu herkes izlemiştir.

http://www.youtube.com/watch?feature=related&v=YfQh-mY8Ybo
buda izlemeyenler için video...

arka tekerlere dikkat edelim... burda niye kitliyor tekerler?? kafam karıştı. her modelde yok heralde arka tekerlerde abs... bir önceki sayfadaki videoyu açamadım:(

Son düzenleme:
orada adam el frenini çekiyor olması lazım izlemedim şimdi ama öle hatırlıyorum onun için kilitlenmesi normal

ya abs arkadaşlar yani kaymıcak diye bişey yok karda abs den çok fazla bişi beklemeyin.Sonuçta nolursa olsun buzda her araba kayar hiç farketmez

astraların arkaları kampana ise arkada abs olmaz sadece önde olur.benim arabanın bazen önce arkalar devreye giriyo sonra önler.arkada absli kampana olan araç varsada astra diil onlar kamyonlar kamyonlarında sadece arkalrı absdir.

ön abs arka abs diye bişey yok. 4 tekerlekteki sensörle çalışıyor bu sistem. bosch un ürettiği bi ürün. ister kampana olsun ister disk farketmez. bayağı bi abs çalıştırdım ben. şimdi yazayım neler olduğunu. abs tekerlekleri kilitlemez, minimum döndürür deniyor, kitapçıkta da böyle diyor ama her zaman öyle değil :) araba yol ile 0 açı yapmadığı, arada az bir açı olduğu zaman ve en az 1 tekerlek farklı bir zemine girdiğinde bal gibi anlık kilitleniyor tekerlek. defalarca bunu yaşadım. belirli bir hızda abs devreye girer diye bi laf var. o da yanlış 3-4km/h ile 1 km yolda en az 20-30 kere abs nin çalıştığı oldu bende çünkü yol buzluydu. bir de abs çok iyi ve güvenlidir, lastikleri kilitlemediği için fren mesafesi kısalır deniyor, onun da alakası yok, fren mesafesi abs çalıştırmadan yani frene ani yüklenmeden yaptığınız mesafeden hep daha uzun oluyor. örneğin ışıklarda 1. vitese alıp kalktınız, 2 ye attınız o sırada yandaki kişiye bakıyorsunuz daldınız, bir döndünüz öndeki arabaya vurmak üzeresin! kökledin freni. köklemesen büyük ihtimalle vurmassın o arabaya ama abs çalışırsa lap diye arkadan giriyorsun o arabaya. bunların hepsi tecrübe ile sabittir arkadaşlar.
selamlar herkese

ön abs arka abs diye bişey yok. 4 tekerlekteki sensörle çalışıyor bu sistem. bosch un ürettiği bi ürün. ister kampana olsun ister disk farketmez. bayağı bi abs çalıştırdım ben. şimdi yazayım neler olduğunu. abs tekerlekleri kilitlemez, minimum döndürür deniyor, kitapçıkta da böyle diyor ama her zaman öyle değil :) araba yol ile 0 açı yapmadığı, arada az bir açı olduğu zaman ve en az 1 tekerlek farklı bir zemine girdiğinde bal gibi anlık kilitleniyor tekerlek. defalarca bunu yaşadım. belirli bir hızda abs devreye girer diye bi laf var. o da yanlış 3-4km/h ile 1 km yolda en az 20-30 kere abs nin çalıştığı oldu bende çünkü yol buzluydu. bir de abs çok iyi ve güvenlidir, lastikleri kilitlemediği için fren mesafesi kısalır deniyor, onun da alakası yok, fren mesafesi abs çalıştırmadan yani frene ani yüklenmeden yaptığınız mesafeden hep daha uzun oluyor. örneğin ışıklarda 1. vitese alıp kalktınız, 2 ye attınız o sırada yandaki kişiye bakıyorsunuz daldınız, bir döndünüz öndeki arabaya vurmak üzeresin! kökledin freni. köklemesen büyük ihtimalle vurmassın o arabaya ama abs çalışırsa lap diye arkadan giriyorsun o arabaya. bunların hepsi tecrübe ile sabittir arkadaşlar.
selamlar herkese
:good:

elfreni war o videoda :D drift yapcam derken kaptırmış :D

arkada abs yoksa adam arkalara sensöru boşuna koymus veya absden bosuuna rekor cıkısıs alıp arkalara göturmüş.

arkada abs yoksa adam arkalara sensöru boşuna koymus veya absden bosuuna rekor cıkısıs alıp arkalara göturmüş.

ustam kampanada da varmı ? kampana o kadar (disk, balata) hızlı tepki verebiliyormu ? Ben kampanada yok diye biliyordum, yanlışmıymışım ? Şu fren mesafesi uzamasına da katılıyorum yanlız aynı şekilde sıkıp sıkıp bıraktığından vurduğum oldu öndekine. Abs devreye girmeden önce daha verimli yavaşlatıyor.

Geri