Merhaba arkadaşlar.
Astra j aracımla, mersin-ankara yolunda tatsız bir olay yaşadım. Altı üstü bir litre su almak için ankara yönünde otoban çıkışındaki ilk opet istasyonuna girmek üzere yavaşladım. Girişte metal ızgaraları vardı su geçişi için. Hiçbir sorun görünmüyordu ızgaralarda. Tam ben geçerken aracın sağ arka tarafından sert bir ses geldi. Aracı durdurup indiğimde, sağ arka çamurluğun küçük bir kısmı ve tampon altı plastik parçanın %80'inin yerinden çıkmış olduğunu gördüm. Plastik parçada küçük bir de yırtık oluşmuştu. Gidip ızgarları incelediğimde metal bir parçanın ben geçerken kalktığını gördüm. Nasıl oldu hala anlamadım ama o metal parça benim tampon altına takılıp, parçayı ve tamponun bir kısmını yerinden sökmüş. Başıma bu olay gelince adamlar ızgaraları tamire başladı ama olan bana oldu.
Tamponun açılan kısmını kırık bir parçası olmadığı için rahatlıkla yerleştirdim. Ama tampon altı parça için aynısını yapamadım. Parçanın, tamopona geçtiği kısımda, tampondaki plastik dişlerden biri kırımlıştı. Parçayı olabildiğince yerine yerleştirdim. Oturmuş gibi görünüyordu. Yoluma devam ettim.
Malesef oturmamış. Yoluma devam ederken solladığım bir kamyoncunun yaptığı selektörü farkettim ve durdum. Tampon altı plastik parça yerinden çıkmış ve yerde sürüklenmişti. Parçanın sağ uç kısmı bir miktar deforme olmuştu ve tamonumda da çizikler oluşturmuştu. Yattım aracın altına. Gördüm ki, tampona birleşen dişlerden başka en altta, o plastik parçayı tampona sabitleyen iki adet pim var. Neyseki o parçalarda da bir problem yoktu ve pimleri de iyice sıkıştırıp yerine takarak, alt parçayı da sabitledim. Ancak dediğim gibi plastik parçanın sağ uç kısmı deforme olduğu için uç kısım tam olarak oturmuyor şu anda. Biraz daha tedbirli davranıp koli bandı ile alt plastik parçayı, tampona bantladım.
Kalan yolu sorun yaşamadan geldim. Plastik parça koli bandı ile sabitlenmiş halde birkaç bozuk yoldan da geçtim ama parça yerinden oynamadı. Bantları şimdi çıkardım ama henüz sarsıntılı bir yolda denemedim. Bantsız bir halde bozuk yollara dalacağım test edebilmek adına. Parçayı değiştirene kadar tekrar böyle bir sorunla karşılaşmak istemiyorum da.
İn cin top oynayan bir yerde böyle birşeyle uğraşmak zorunda kalmak da ayrıca tatsızdı.