Aracımın motoru bir türlü ısınmıyor??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan the_boss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

the_boss

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese günaydın,

Hafta sonu İstanbul-İzmir gittim geldim.
Herşey yolunda gözüküyordu tek bir şey dışında.

Normalde aracımın motoru kolay kolay 90 derece civarına gelmiyor,
ancak trafikte seyredersem dur kalklı bir şekilde, o zaman 90 civarına geliyor hatta 92 falan olunca fan açıp tekrar 89 civarına sıcaklığı çekiyor.

İzmir yolunda ise 90-100 arasında sabit hızla seyrederken, aracın motor sıcaklığı sürekli olarak 80 derecelerde, hatta bazen 80 den de altta seyrediyor.
Yokuş çıkarken 80 civarına doğru bir hareketleniyor, inerken de tam tersine 70 derece diye tahmin ettiğim bir alt çizgiye dayanıyor.

Araç LPG'li. Ancak kıllanıp aynı şeyi bir süre benzinde seyrederek te denedim sonuç değişmedi. Araçta 3 kişiydik. Hava sıcaklığı yeryer 6 derece ile 16 derece arasında değişti. Ancak sonuç değişmedi.

Bu normal mi?? Değişse problemi nerede aramalıyım. Motora ne kadar zarar vermiş olabilirim ??

Teşekkürler

slm arkadaşım benim araçta kolay kolay ısınmazdı.sorun termostatın erken açması imiş.yeni termostat taktılar 40 tl ye sorun çözüldü.

gayet sağlıklı bir aracınız var kazasız belasız binin :alkis:

Benimde 2 sene önce fan arızalanmıştı. Sürekli çalışıyordu. Denizliden İzmir'e kadar sürekli takip ettim. hava aynı senin söylediğin gibiydi. 1 defa bile çalışmasına gerek kalmamıştı. O kadar da kastığım halde:)

termostat........:Dbaktır

bi sorun yok.... merak etme... dışarı soğuk olduğu için ve hızlı gittiğin için radyatördeki su çok soğuyor.. termostatta açınca 90 derece oluyor sana 80 derece..
ama illa tam 90 olsun istersen termostatı değiştirmen lazım..

bilmiyorum, sanki önceden bu şekilde bir durumla karşılaşmıyordum.
Özellikle 80'in altına indiğinde baya garip karşılıyorum.
Eski aracım toyota corolla idi. Sıcaklık normal değere çıktıktan sonra ne aşağı ne yukarı oynardı.

çalışma sıcaklıgı 90 derecedir. bence termostat 'dan dır.

aynısı benimde başıma geldi. termostat bozulmuş ve sürekli açık kalmış. normal sıcaklık 90 derece civarıdır. bir an önce termostata baktır.

aynen termostat müşiri arızalı.. çünkü 90 ın altına düşünce de 90 dereceye çıkartması gerekir.. benim başıma gelmişti.. maliyeti ucuz..:)

Geri