Aracımın motoru bir türlü ısınmıyor??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan the_boss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ısı 40-50 dereceden aşağı düşerse; evet lpg li araçlarda titreme sallama yapar.. çünkü lpg ısı ile sıvı halden gaz haline geçiyor. ısı olmayınca motorun içine sıvı şekilde gittiginden iyi yanmıyor. o da sallama yapıyor..

bendede hareret sorunu vardı. termostatı değiştirdim. şimdi ibre hiç kıpırdamıyo. 90 ın biraz altında sabitlendi :):) çok hoşuma gitti. iyiki değiştirmişim. parça fiyatı 45 tl.. işçilik 15 tl.

arkadaşlar benimde sorun çözüldü termostat değişince.ısı göstergesindeki dalgalanma geçti.92 de fan açıyor.kalorifer normale döndü.sabah bide ısınma süresine bakacam aracın.55 termostat 20 de işçilik alındı.speedy de değiştirdim.termostat ellerinde yoktu dışardan alındı 92 yazıyor üstünde.

sökülen termostata soğuğunca üfürdü usta kaçırıyordu arızalı,kısmen açık kalmış dedi

the boss arkadaşım probleminin çözüldüğüne sevindim. bu sorum sana olucak.
bende de bi ara böyle bir durum oldu. hararek ibresi 80 i geçmedi ve araba lpg li olduğu için bazen hafif silkelemelerle yola devam ettim. lpg ustasına sorduğumda ise termostat suyu yeterince ısınmadığı için yapar dedi. senin araçta da silkeleme oldu mu yol boyunca bu düşün termostat suyu sıcaklığından dolayı?

Pramit, benim aracımda lpg 35 derece açılıyor, bu sıcaklıklarda sadece rolantide bir dalgalanma yaşıyorum onun dışında birinci vites gibi torkun çok yüksek olduğu, silkelemenin hemen hissedilebileceği durumlarda bile silkeleme yok.
silkelemenin pek çok nedeni olabilir.
benzinde silkeleme var ise motor içindeki parçalara bakmak lazım ama sadece lpg de var ise senin lpg ustası seni başından savmış, %90'ının yaptığı gibi malesef dostum.

bu gün okuldan arkadaşım olan ustaya anlattım durumu bi baktı eliyle gaz telini çekti falan sesi dinledi buji kabloları değişicek dedi ve sadece kablo 80 tl bulabilirsin dedi :(((

benzinde silkeliyormu ?

onu hiç denemedik iyi mi :D lpg de silkeliyor diye mıh gibi kafaya kazımışım ya :D
en kısa zamanda bir de benzinde denemek lazım.

Denedim arkadaşım, benzinde de biraz silkeleme var ama lpg deki kadar güçlü ve sarsıcı değil,. lpg de sanki böyle pişlik tıkanmış gibi sallıyor arabayı ama benzinde devirsiz kullanırsında sallar ya öyle sallıyor.
teşhis nedir :)

LPG ustaları hep şey der. Şayet benzinde kullanırken araçta bir problem var ise bu problem LPG 'ye katlanarak geçer.
Dolayısı ile bence benzindeki silkeleme problemini çözmen demek LPG dekini çözmen demek.
Konuya uzak kaldım, çok hatırlamıyorum malesef. Aracını tech2 ye bağlatıp hata kodlarına baktırdın mı?

araç tech2 de hata kodu vermiyor :S

Geri