aracım conta yakmış olabilir mi?

serhaniscimen

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam arkadaşlar aracım lpg li haftada 200 cc kadar su eksiltiyor.Araba soğukken usta radyatör depo kapağını açtı ve pısssst diye hava çıktı ve conta patlatmış dedi.Yaklaşık 1500 2000 lira da hesap çıkardı. Bu konuyu forumda araştırdım Aracın motor yağına baktım tertemiz.Radyatör suyu da tertemiz yağın suya suyun yağa karışma olayı yok. Ama akşam 15 km yol yaptım egzoz dumanı beyaz ve egzozun önüne elimi koyduğumda elimde ıslaklık oluyor.Hararet sorunu yada çekişten düşme gibi problemler de yok.Radyatör hortumlarında da sertleşme yok. 2 ay önce radyatörü deiştirdim.Hortumları kontrol ettim kaçak ta bulamadım.Su eksiltme sorunu 5 6 aydır var.Bu konumda yaklaşık 2000 km yol yaptım.
Acaba aracım gerçekten conta mı patlatmıştır ya da başka ne tür problem olabilir.

conta problemi olsa hararet yapar bildiğim kadarıyla... baska bi sıkıntı var gibi

su eksiltiyorsa lpg montajı yapıldığı zaman kullanılan t hortumu deniliyor heralde öyle hatırlıyorum onu dikkatli bi incelet derim ben

öyle radyötör kapağı tısladı vs ver 1000-2000 tl olur mu?
en güzeli işin erbabı bi servise gidin conta test sıvısı var conta testi yaptırın kafanızda cebinizde rahat olsun,
hem conta bile olsa kapak taşlama conta takımı işçilik en bababa 600-700 tutar bence iyi araştırın bi kere yaptırın kolay gelsin...

Devirdaim e de bir baktırın kayışın hemen yanındaki ;)

Pısss. ver 2000 TL. ne güzel işmiş. Test yapmadan, LPG sistemi incelenmeden, kaçak göçek araştırılmadan hemen de teşhisi koymuş. Bana göre de kapağı açınca hava çıktıysa (yani basınç varsa) conta sağlamdır.

Conta yakan araçta belirtiler....

1. Eksozdan beyaz duman yani suyun karışmasından dolayı buhar çılar

2. Aracın yağında köpürmeye benzer bir durum. Bunun için yağ kapağını açın bakın....

3. Araçta tekleme olur... eğer araç tekliyor ise buda contanın kavrulmasından kaynaklanır...

4. Yağ seviyesinin yükselmesi...

Birde bu adam eğer sizden 1000-2000 TL istedi ise amacı sadece para kazanmak o adama bir daha gitmeyin derim.

bence aracn lpg beynınden aracın suyu lpg beynıne gırdıgı ıcın lpg beyını su kacırıyor olabılır aynısı basıma gelmıstı

Şunu hiç kimse unutmasın arkadaşlar LPG varsa bir araçta kesin kez su eksiltir. Bu gerçektir. Bunun çözümü de yoktur.

Şunu hiç kimse unutmasın arkadaşlar LPG varsa bir araçta kesin kez su eksiltir. Bu gerçektir. Bunun çözümü de yoktur.

Arkadaşlar hemen unutun, çünkü:
Size lpg li onlarca araç gösterebilirim, gram eksiltme olmayan. Konu sahibi arkadaş kaçak aramaya devam et. Ahmet beyin teşhisi de yüksek ihtimal. Bu konuya nasıl kesin su eksiltir diyorsunuz, tecrübenizi paylaşırsanız bizde yeni bir şey öğrenmiş oluruz. Size bu forumdan, servisten, sokaktan, istediğiniz kadar araç getiririm senelerdir Lpg ile kullanım sonucu GRAM su eksiltmemiş. Bazı mesajlarınız çok yanlış yönlendirici, sürekli es geçtim ama tam bilgisiz olarak "KESİN" gibi kelimeler kullanarak insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Her disk yamulur tarzı mesajlar. Westi kullanıcısının açtığı seramik disk konusuna bakın, Allah kısmet etsin porsche sahibi vs. olun, bakalım o diskler nasıl yamulacak. Onu geçin Ate disklerin testini gördünüz mü, maruz bırakılan eziyeti biliyor musunuz? Google da sanayii de vs. yamulan 1 tane Ate gösterin? Bremboyu geçtim bile. Bakın her marka disk yamulur, her lpg su eksiltir, vs. laflarınız çok iddialı ve bir o kadar da yanlış. Senelerdir bu işin içinde olan, çalışan insanlar kesin diyemezken, siz sanki hepsini test ettiniz de kesin diyorsunuz, anlam veremiyorum. Tecrübeleriniz kaç araçla, ne gibi eğitim ile oluştu bilemiyorum ama eksik bilgili olarak keskin yorumlar yapıyorsunuz.

Geri