Aracı 15 gün kapalı bir alanda park halinde bıraksak?

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Şubatta tatile 1200 kmlik yolla aracla gitmekten vazgeçtim. 15 günlük bir tatilde aracı kapalı bir alana bıraksak gelince bir sıkıntı yaşarmıyız acaba?

Hiç çalıştırmadan 15 gün kapalı alanda duracak. Gelince sonra bir sürprizle karşılaşmayalım? Önerileriniz nedir?

Yok ya 15 günde ne olacak hiç bişi olmaz,allaha emanet de mis gibi tatilini yap..Akün eski ise cok olsa marşı basmaz ..

Aküyü ölçtük sıkıntı yoktu fakat sadece marş basarken biraz gerilim düşüyordu. Bunun normal olup olmadığını bilmiyoruz. Akü ölçer vardı okulumuzda elektrik bölümünde bununla denedik. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Her sabah nazar değmesin ilk marşa bastığımda çalışıyor. Şeytan kulağına kurşun...

Bu sabah saat 8 de bindim arabaya -5 gösteriyordu dışarının ısısı. Ortadaki ısıtma lambası ilk defa 3 sn falan bekledi bu defa. Ama nazar değmesin yine ilk marşa bastığımda çalıştı şükür. Aküde sıkıntı olsaydı sanırım sıkıntı yaşardım diye düşünüyorum.

Bi de dizel olduğu için araç, genelde ezbere konuşanlar "AMAN DİKKAT ET DİZEL ARABA SOĞUK DA SIKINTILIDIR..." lafları bizi işkillendirmiyor değil.

evet 15 günden hiçbirşey olmaz şeker değil ki bu erisin,içiniz rahat olsun güle güle gidip gelin...

bizim arabada öle 10 günde bir çalişir anca bazen 15 olduğuda oluyor hiç bişe olmaz.bizim evin kapisinda bi araba vardi adam 40 gün bazen 2 ay marşa basmazdi ona bile bişe olmazdi:):)2001 model astraydi 2008de satti onu araba 10.000km de idi:D

hiç bişey olmaz.ben askerdeyken 5 ay yattı araba,gelince ilk marşta aldı,hiç sorun olmadı.

benim motorsiklet 3-4 ayda bir çalışıyor kışın o bile teklemiyo arabaya ne olcak:D

Bırakmadan önce içini güzelce temizleyin.. özellikle çamur, ıslaklık v.s. olmasın sonra çok kötü kokar :(
Eski aracımda başıma gelmişti acele ile bıraktım aracı kapalı yere 15 gün. O karda kışta uğraşmıştım kokuyu geçireceğim v.s. diye.

Önerileriniz için sagolun arkadaşlar. Araba kışa hazır zaten bir sıkıntısı yok da dizel olmasından kaynaklanan ve sonuç da 15 gün bir ara vermem nedeniyle almam gereken ekstra bir önlem yok değil mi ?

15 gün değil 1 ayda kalsa bişey olmaz tek marşta çalışır

Geri