Aracı 15 gün kapalı bir alanda park halinde bıraksak?

ya pordon yanlis anlamada 15 günlük tatil ve 1200 km 10-12 saatlik yol aslan gibi bin arabana zaten yakitta yok dizel citir citir git gel... ben gitmedimde bir cok arkadasim 3 haftaligina 10.000 km almanya Türkiye yapiyor:D hem akü sikintisindanda kurtulmus olursun:D

Emrah hocam doğru diyorsun aslında ama bizi kış şartları biraz düşündürdü. Şimdi burdan çıktığımda yolların durumu biraz korkutuyor. Kışlık lastiğim yok yaz lastikleri var. Bu lastiklerle Erzurum merkeze bile gidemiyorum. Yola bi çıkarsam 400 km lik bir alanda risk almış olacağım sonrasında belki sıkıntı olmaz. Ardından bolu gerede taraflarının da Erzurumdan farkı yoktur. İşte bu nedenden dolayı. :) Yoksa dediğiniz gibi binip araçla gitmek var. Yazı iple çekiyoruz arkadaşla inşallah çok güzel bir yolculukla ailelerimizin yanına ulaşacağız. Ve en güzeli ilk arabamı aldıktan 9 ay sonra görecekler. :) İnşallah o günlere ulaşmayı nasip eder Allah...

Recep.. aman aman kislik lastigin yoksa sakin cikma yollara en dogru karari vermissin.. Allah kalbine göre versin.

Teşekkür ediyorum hocam sagolasın. Zaten şubat tatilinden sonra 2 ayımız kalıyor ondan sonra inşallah havalar ısınmaya başlar. Şimdi aracı sadece şehir içinde kullanıyoruz. Sıkıntı olmuyor şehiriçinde. Ama dediğim gibi yollar çok kötü...

kisin ve erzurumda, yazlik lastik büyük cesaret vallahi.yazlik lastiklerede yazik ediyorsun biliyosun degilmi..

akü zaten biterse alarmdan biter başka türlü sağlıklı bir akü 1 ay çalışmasın gene çalışır.. ama alarm çalışmaya başladımı farlar 4 lüler sireni aküden yiyor ve susmayan ucuz alrmlardansa bir gecede bile bitirir aküyü arkadaşın vw borada alarmı sabaha kadar çalmışdı bir gecede akü bitti.. yani alarmdan aküsü biten çok arabaya şahit oldum..

kapalı garajda ibr şey olmaz rahat ol arkaaşım olursa olsun ne olucak bir kabloluk mesela yaarsın takviye olur biter dert etmeye kafayı yormaya değmez..

kisin ve erzurumda, yazlik lastik büyük cesaret vallahi.yazlik lastiklerede yazik ediyorsun biliyosun degilmi..

Valla ben karadeniz tarafına düşen bir ilçesindeyim. 7-8 derece fark var erzurum merkez ile. Ama yine de soğuk oluyor burası. Fakat yazlık lastiklere yazık ediyorsun derken acaba erken mi yıpranıyor kışın? Aracı zorlamıyorum fazla. Gittiğim mesafe günlük 10 km yi geçmiyor. Asfalt yol sıkıntı yok.

akü zaten biterse alarmdan biter başka türlü sağlıklı bir akü 1 ay çalışmasın gene çalışır.. ama alarm çalışmaya başladımı farlar 4 lüler sireni aküden yiyor ve susmayan ucuz alrmlardansa bir gecede bile bitirir aküyü arkadaşın vw borada alarmı sabaha kadar çalmışdı bir gecede akü bitti.. yani alarmdan aküsü biten çok arabaya şahit oldum..

kapalı garajda ibr şey olmaz rahat ol arkaaşım olursa olsun ne olucak bir kabloluk mesela yaarsın takviye olur biter dert etmeye kafayı yormaya değmez..

Zaten alarm devreye girerse yani siren ve uyarı dortluleri yanarsa sorun olur degil mi? Onun haricinde bişey olmaz sanırım... Kapalı alanda da durup dururken alarm devreye girmeyecektir yanılmıyorsam...

Son düzenleme:
Kutup başlarını söksem akünün başka nasıl bir tepki verebilir araba? Garip huyları olmasa demişsiniz. Nasıl bir garip huy olabilir?

Birde alarm neden aküyü yesin anlayamadım. Önde bir küçük led var benim bildiğim :)

o değil ilk başda da dedim bazı alarm lar kedi gelir öter kuş konar öter yoldan kamyon geçer öter önünden motorlu biri geçer öter ayarı çok hassasdadır böyle alarm öttümü her ötüşünde o alarmın sireni görtlüler farlar yanıp söner çalışır bunlarda aküden yer haliyle..

bazı alarmlarda sahibi gelip devreden çıkarana kadar susmaz yada çok uzun süre devrede kalır..

valla şişdim artık bu konuda yazmıycam :D :D git arkadaşım tatile bir şey olmaz :D :D için rahat etsin diye arabanın başında ben durucam nerdeyse :D:D:D

Geri