araç kalerüferi ısıtmıyor

Hiç merak edipte nasıl yazılıyor diye bakmadınmı acaba?
Kalorifer şeklinde yazılıyor.

Bu kaloriferin suyu arabanın suyundan ayrı mı ? yani antifiriz koyarsak o kaloriferin peteğine antifiriz girmiyor mu ?

Bu kaloriferin suyu arabanın suyundan ayrı mı ? yani antifiriz koyarsak o kaloriferin peteğine antifiriz girmiyor mu ?
Aynen kalorifer suyu zaten motorla aynı devirdaim içinde galiba senin nereye çıkmak istediğini anladım kireclenmekten bahsediyorsan bunların tek suçu çeşme suyu destilize edilmiş su kullanmamaktan kaynaklanan sorun.. o an düşünmezler sonra ileride peteklerin kireçlenmesi hatta tıkanmasına sebep olur

Bunu daha önce denediniz mi ya da deneyen oldu mu?

tabi bizzat bi arkadaşımın passat'ında denedik. servis değişecek dedi. bizde böyle yaptık. cayır cayır ısıtıyor artık :dil:

bu arada mr muscle yerine sırf bu temizlik için kullanılan maddelerde var onları da kullanabilirsiniz.

Ya sadece bir fikir ama saçmaysa gülmeyin :)

Arabanın antifirizini boşaltsa arkadaş içine o temizlik şeylerinden dökse su dökse hatta hortumu dayasa alttanda vanayı açsa içini iyiiicee temizlese işe yaramaz mı ?

Bildiğimden değil ama işe yarar mı merakettim :)

Ya sadece bir fikir ama saçmaysa gülmeyin :)

Arabanın antifirizini boşaltsa arkadaş içine o temizlik şeylerinden dökse su dökse hatta hortumu dayasa alttanda vanayı açsa içini iyiiicee temizlese işe yaramaz mı ?

Bildiğimden değil ama işe yarar mı merakettim :)

dediğiniz işlemi sadece kalorifer peteği için yapın. bütün sisteme yapmayın.

Tespit yanlış. Tüm göğüs sökülmeden ön konsolun hemen altından petek çıkartılabilir. Aracım vectra b değil ama bu şekilde sökülebildiğini biliyorum.
en sağlıklı göğüs sökülerek yapılıyor sökmeden göğsün tırnaklarını kanırtmak esnetmek gerekiyor.o zamanda yıllanmış malzeme kırılıveriyor..yine de siz bilirsiniz,sökmeden yapan ustalar varsa herbiden ustadır.ben burda sökmeden yaptıramadım.petek değişimi sırasında göğüs söküldü benim.

Çok güzel fikir lakin iyi durulamazsanız olacakları düşünün ;)

Evet düşündümde kaş yapalım derken göz çıkarmak bu olur sanırım

Bu peteğin tıkanmasını önlemek için antifiriz seçimi önemli sanırım.

en sağlıklı göğüs sökülerek yapılıyor sökmeden göğsün tırnaklarını kanırtmak esnetmek gerekiyor.o zamanda yıllanmış malzeme kırılıveriyor..yine de siz bilirsiniz,sökmeden yapan ustalar varsa herbiden ustadır.ben burda sökmeden yaptıramadım.petek değişimi sırasında göğüs söküldü benim.

Valla Fırat bey bunun için, bu işi yapan kişinin çok ileri düzeyde bir sanatlar olmasına gerek yok ki, ben bile kendi aracımın kalörifer peteğini yaklaşık 40 dakika gibi bir zamanda değiştirebiliyorsam, bu işle uğraşan kişileriler için ne kadar basit bir iş olduğunu siz düşünün. Vectra b lerin kalörifer peteğinin bulunduğu konum ve sistem yapısı vectra a larla benzerlik taşıyor, sadece cam düğmelerinin ve vites mekanizmasının bulunduğu bölümde biraz dikkat ile çok rahatlıkla sorunsuz bir şekilde değiştirilebilir.

Geri