araç bilgi ekranı tüketim göstergesi hakkında

astra_metin

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bugün aracımı kullanırken dikkat ettim. Vitesi boşa attığım, ayağımı gazdan çektiğim zaman araç düşükte olsa tüketim gösteriyor 1.5 1.9 gibi..ama araç vitesteyken ayağımı gazdan çektiğimde tüketim sıfır gösteriyor...bunun bi açıklaması vardır herhalde ?

vitesi boşa atınca araç yakıt tüketiyor ama vitesteyken ayağını gazdan çekince ve yokuş çııkmıyorsan araç komresyona biniyor ve yakıt tüketmiyor ; dolayısıyla yakıt tasarrufu yapmak için enjeksiyonlu araçlarda düz yolda giderken ve rampa inerken boşa atmak yerine uygun viteste ayağı gazdan çekmek daha ekonomik oluyor...

buna cut off deniyor. Araç vitesteyken gaz vermeyi kesersiniz, tekerleklerden alınan güçle motor kendini çevirmeye devam ediyor (normalde olanın tam tersi). Astra H'de 1700 rpm'e kadar çalışıyor, daha düşük devirlerde yakıtı açıyor.

vitesi boşa atınca araç yakıt tüketiyor ama vitesteyken ayağını gazdan çekince ve yokuş çııkmıyorsan araç komresyona biniyor ve yakıt tüketmiyor ; dolayısıyla yakıt tasarrufu yapmak için enjeksiyonlu araçlarda düz yolda giderken ve rampa inerken boşa atmak yerine uygun viteste ayağı gazdan çekmek daha ekonomik oluyor...

+9999

çok teşekkürler...tamda assosa gitmeden önce iyi oldu öğrendiğim

Bugün aracımı kullanırken dikkat ettim. Vitesi boşa attığım, ayağımı gazdan çektiğim zaman araç düşükte olsa tüketim gösteriyor 1.5 1.9 gibi..ama araç vitesteyken ayağımı gazdan çektiğimde tüketim sıfır gösteriyor...bunun bi açıklaması vardır herhalde ?

Veriler gayet normal benimkindede aynısı oluyor tek fark benim araç rölantide iken 1.3 gösteriyor

bu sistemin lpg de bile çalıştığını söylüyorlar??? doğrumu acaba

Geri